Andre Hazes boeken?

Andre-Hazes-boeken
icon-clock

Tijdsduur

60 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Andre Hazes boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Andre Hazes

Het stempel ‘de zoon van’ is Andre Hazes inmiddels allang ontgroeid, al blijft hij trots op zijn afkomst. Maar André Hazes gaat op eigen benen ook als een trein. Met een gouden tweede album op zijn naam, een derde op komst en de zoveelste dikke hit met een voor het eerst geheel zelfgeschreven nummer dat zijn motto perfect weergeeft: Ik Haal Alles Uit Het Leven.

André Hazes – geen ‘Dré’, ‘Dreetje’ of ‘Junior’ meer, alsjeblieft – wist al vroeg dat hij in de voetsporen van zijn vader wilde treden. Op zijn dertiende scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit: Bedankt Mijn Vriend was een postuum duet met zijn vader, dat maar liefst dertien weken op die toppositie bleef staan. André was toen allang besmet geraakt met het showbizz-virus; zo deed hij als kind mee in de musical Kruistocht In Spijkerbroek en had een rol in tv-soap Onderweg Naar Morgen.

Boekingen Andre Hazes

Maar al snel ontdekte hij zijn echte liefde: muziek. Na zijn debuutalbum uit 2013, Mijn Beste Vriend, brak hij pas goed door in het programma De Beste Zangers Van Nederland, waarin hij opviel met zijn vertolking van Ik Leef Mijn Eigen Leven – wat hem prompt een volgende nummer 1-hit opleverde. Twee jaar geleden tekende hij een contract bij Dino Music en scoorde meteen een dikke hit met Leef. Het jaar erop, in 2016, kwam ook een album uit met dezelfde titel. Zijn nieuwe deal was de aftrap voor een steile weg omhoog. “Vorig jaar hebben we zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt”, zegt André lachend. Geen reden voor valse bescheidenheid: hij sleepte maar liefst vier prijzen weg bij de Buma Awards, kreeg een Edison in de categorie Volksmuziek en ontving de 100%NL Publieksprijs. Het album Leef werd goud, de single zelfs platina.

Maar de zegetocht eindigde daar niet. SBS bood André een geheel nieuw avontuur als presentator van het nieuwe Rad Van Fortuin, waarvan hij 200 uitzendingen opnam. Afgelopen januari was het tijd voor een nieuw hoogtepunt: twee concerten in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) in Amsterdam. De eerste twee liedjes waren doodeng, vertelt André over zijn ervaringen op het grote podium. “Maar daarna voelde ik me een soort God. Het werden de avonden van mijn leven. Voor zo’n zaal staan is echt het allerlekkerste gevoel wat je kunt hebben.” Zodra hij van het podium kwam, wist hij dat hij niet een heel jaar op de volgende grote show wilde wachten. Dus plande hij toen de volgende concerten: in oktober trad André op in Rotterdam Ahoy. Maar daarover later meer.

Ik Haal Alles Uit Het Leven

Inmiddels is hij bezig met zijn derde album. Leef, het vorige, was ‘heel persoonlijk’. Daarmee heeft hij met zijn team het Hazes 2.0-geluid bepaald, om nu op voort te kunnen borduren. Zelf nummers schrijven probeerde hij in het verleden ook wel, maar ‘het kwam er niet zo lekker uit’. Dat is nu veranderd. Zijn laatste hit Ik Haal Alles Uit Het Leven was de eerste tekst die compleet van zijn hand kwam. Voor het komende album is zijn doel zo veel mogelijk zelf schrijven.

Ook deels uit nood geboren: “In de teksten die ik kreeg aangeleverd, kon ik me vaak niet vinden. Het is bijvoorbeeld niet geloofwaardig om mij dure woorden te laten zingen. Ik wil het lekker simpel, puur, op mijn manier.” Inspiratie haalt hij overal vandaan. Het leven, vooral. Ik Haal Alles Uit Het Leven geeft weer hoe hij in het leven staat: André werkt hard, maar zorgt er ook voor dat hij drie keer per jaar met zijn gezin op vakantie gaat en tijd voor hen maakt.

Een liedje over je eigen zoon

Een gebroken hart heeft hij nooit gehad, zegt de zanger; daar kan hij dus niet over meepraten. Maar nu hij een serieuze relatie heeft met vriendin Monique, zorgt die voor nieuwe input voor zijn liedjes. “Als ik woorden heb met Moon, zet ik zinnen die ik naar mijn hoofd krijg in mijn telefoon. Die gebruik ik later als inspiratie.” Daar kwam vorig jaar een hele laag bij met de geboorte van zoon André Junior. Het allermooiste wat hem kon overkomen. Maar daarnaast betekent het ook dat hij op het gebied van muziek andere dingen kan doen. Voorheen was het niet geloofwaardig om te schrijven over een kind, vond hij. Nu kan het.

Teksten krijgen een andere betekenis, aldus André. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken maakte zijn eigen vader nooit een liedje over hem: Kleine Jongen, waarvan vaak wordt aangenomen dat het over André gaat, komt uit 1984 toen hij er nog helemaal niet was. Andere nummers over hem zijn er ook niet, al vind hij dat nu minder irritant dan vroeger. Zelf is hij vast van plan wel te schrijven over zijn zoon. Een concreet nummer is er nog niet, want daar ligt begrijpelijkerwijs enige druk op. “Zo’n nummer moet zijn hele leven mee, dus het moet meteen goed!”

Een waardige opvolger van Hazes senior

Het vaderschap is een van de redenen dat het ‘jongetje’ Hazes een man is geworden. Dat zal zeker te horen zijn op zijn nieuwe album. “Het gekke is: twee jaar geleden dacht ik dat ik het binkie was en alles doorhad. Nu denk ik dat ik écht mag zeggen dat ik volwassen ben geworden. Als vader heb ik meer verantwoordelijkheid en ook als schrijver merk ik dat ik gegroeid ben. Ik denk oprecht dat ik van jongetje naar man ben gegaan.” Een waardige opvolger van Hazes senior, want die blijft belangrijk op de achtergrond.

André’s optredens zijn nu fifty-fifty: ongeveer half eigen nummers en half die van zijn vader. Omdat hij nog niet genoeg nummers heeft om een eigen concert te vullen, maar ook omdat hij de nummers van pa graag ten gehore brengt. “Ik heb de naam, de stem en ik merk dat mensen het leuk vinden. Tegelijk is het machtig om te zien dat míjn liedjes nu ook mensen raken.” Hoewel zijn muziek bewust een eigen identiteit heeft, blijft die ouwe wel degelijk belangrijk, zegt André eerlijk. Bij alles wat hij maakt, blijft de maatstaf dat Hazes senior het ook had moeten kunnen zingen. “Om te voorkomen, bijvoorbeeld, dat het te plat wordt. Dat wil ik absoluut niet.”

Andre Hazes niet plat, wel Volks

Niet plat, wél volks. Dat, en zijn soort muziek, wil André graag vasthouden. Net als zijn publiek, dat in oktober bij zijn concert in Ahoy veel mocht verwachten. Degenen die er in AFAS Live bij waren, weten het: gezelligheid, bier, maar ook een hoge kwaliteit. Een podium dat er goed uitziet, veel licht. Dan maar iets minder verdienen, zegt André. “Ik wil dat mensen zeggen: ‘Tering, wat staat die jongen op een podium!’.” Wie er in de zaal staan, maakt hem niet uit. “Ik trek van alles: er staan mensen in smoking en in joggingpak. Dat is precies wat ik wil houden. Wees lekker jezelf, blijf ik dat ook doen.”

Andre Hazes in Ahoy

André keert in 2018 opnieuw terug naar Rotterdam Ahoy. "Dit blijft voor mij een magische plek", aldus de zanger. "Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te keren met een gloednieuw concert."

Kom in de stemming

Andre Hazes boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Andre Hazes bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Andre Hazes, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Andre Hazes in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Andre Hazes boeken

Wilt u Andre Hazes boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Andre Hazes wilt inhuren.

Andre Hazes boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!