Loïs Lane boeken?

lois lane boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. monitorset

Lois Lane boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Loïs Lane

Monique Klemann is nog maar net 18 wanneer ze met haar vriend Tijd Touber de band Loïs Lane opricht. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin, Dusty Springfield en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid. In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken en staan de twee voor het eerst samen op het podium. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren en al winnen ze niet, het éénmalig optreden van de zussen maakt zoveel indruk dat Warner Music ze kort daarna een platencontract aanbiedt.

De eerste single "Break it Up" uit 1987 krijgt onverwacht veel aandacht en staat enige weken in de tippararde. In 1988 heeft Loïs Lane de eerste hit met "Amsterdamned", de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas. Warner Music gooit eind 1988 al het nationale product eruit en Loïs Lane staat op straat. Met behulp van giften van familie en vrienden richten zij Lowland Records op. Het in eigen beheer opgenomen 'My BEst Friend' wordt een grote hit. De muziekindustrie is direct weer geïnteresseerd en in 1989 verschijnt het debuutalbum 'Loïs Lane' bij Polydor, dat Lowland Records inlijft. De mini-cd behaalt de eerste plaats in de Album Top100. 'It's The First Time' wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album platina.

Fortune Fairytales

Op een feest van Polydor voor de verzamelde artiesten van het label, is Loïs Lane -winnaar van de Zilveren Harp- het stralende middelpunt en wordt het succesvolle jaar uitbundig gevierd. Het wordt een gedenkwaardige avond. In 1990 verschijnt 'Fortune Fairytales', het eerste volledige album wordt eveneens platina. Met 'I Wanne Be', de tweede single, raakt de band opnieuw in een stroomversnelling.

Prince ziet als hij in Nederland is voor een reeks concerten de video op MTV en is zeer onder de indruk van het liedje. Hij zoekt contact en nodigt Lois Lane uit om als opening-act mee te gaan op zijn ‘Nude’-Tour. Hoogtepunt is een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen. ‘Precious’, dat in 1992 verschijnt wordt deels door Prince geproduceerd en deels door LoisLane zelf. Ze blijven trouw aan hun eigen stijl.

'Live at the Arena' en 'Fireflight'

Na jaren intensief touren komt in 1993 het live-album ‘Live at the Arena’ uit. Hierna slaat Loïs Lane met andere muzikanten een nieuwe richting in en in 1995 komt het album ’Fireflight’ uit. Op dit door Bart van Poppel en Slyde Don Cher geproduceerde album heeft Loïs Lane een meer retro-achtig rockgeluid, met soul en disco-invloeden.

Volgens Monique en Suzanne is ‘Fireflight’ nog steeds hun beste album. De eerste single ‘Tonight’ wordt een top-10 hit. Loïs Lane is een graag geziene band in het ‘live circuit’ en wordt gevraagd voor de ‘Marlboro Flashback’ tour.

Er wordt gekozen voor een flashback naar ABBA. Dit wordt zo’n groot succes dat de vraag naar Loïs Lane ‘goes’ ABBA tot op de dag van vandaag groot is. De daarop volgende jaren heeft de band losse single-successen met ‘Simply Beautiful’ en ’Combat’, de titelsong van de gelijknamige televisieserie waarin Suzanne een rol vertolkt.

In het voorjaar van 2000 verschijnt ’Hear Me Out’ geproduceerd door de Brit Andy Wright (o.a. Simply Red en de Eurythmics).

Girls Wanna Have Fun

Met de single ‘Whatever you may know’ bewijst Loïs Lane dat de zoektocht naar vernieuwing nog niet ten einde is. Terwijl Monique ook begint met solo-concerten en een American Songbook-tour met het Metropole Orkest doet, zet Suzanne zich intensief in voor het goede doel (Orange Babies) en treden ze veel op met andere bekende Nederlandse zangeressen in de formatie ‘Girls Wanna Have Fun’.

Loïs Lane brengt nog twee losse singles uit; de Poppy Dance single ‘When I’m with you’, die de 30ste plaats in de hitlijsten behaald. Voor de bekroonde tv-serie Dunya en Desie wordt “Here you come again” van Dolly Parton opgenomen. In 2004 verschijnt ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Lois Lane een DVD en wordt een reeks zeer succesvolle concerten gegeven.

Boekingen Loïs Lane

In 2006 speelt Monique in de tv-serie ‘Parels en Zwijnen’ een nachtclubzangeres en wordt haar gevraagd de muziek te maken. Naar aanleiding daarvan verschijnt het eerste solo-album van Monique, genaamd ’On Patrol’. In 2013 verschijnt weer een volledig Lois Lane album getiteld ’As one’, opgenomen en deels geschreven in Berlijn. In 2014 volgt een korte tour langs de bekende zalen van het popcircuit.

Tot op de dag van vandaag is Lois Lane bezig met optredens, zij het in het commerciele circuit. Duidelijk is wel dat ze nooit op zullen houden te bestaan. Ze zullen immers altijd zusjes blijven.

Kom in de stemming

Loïs Lane boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Lois Lane bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Lois Lane, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Lois Lane in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Lois Lane boeken

Wilt u Lois Lane boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Lois Lane wilt inhuren.

Lois Lane boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!