Lenny Kuhr boeken?

Lenny-Kuhr-Boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Lenny Kuhr boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Lenny Kuhr

Kuhr wint het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven. Later dat jaar maakt zij in het Vara-programma Nieuwe Liedjes haar debuut op de televisie.

1968

Het liedje Laat Maar, de A-kant van haar eerste single, maakt Lenny Kuhr samen met Armand. Haar tweede single is De Zigeunerjongen.

1969

Lenny Kuhr wint in Madrid (samen met drie anderen) het Eurovisie Songfestival met het door haarzelf gecomponeerde De Troubadour. De tekst is van de hand van David Hartsema. Kuhr wordt begeleid door arrangeur, componist, gitarist en (latere) platenproducent Piet Souer. De zangeres krijgt een Zilveren Harp.

1970 - 1979

In de periode na het Songfestival is Lenny Kuhr uiterst succesvol in Frankrijk. Ze maakt haar opwachting in de show van acteur en zanger George Brassens (22-10-1921 - 30-10-1981). Daarnaast heeft Kuhr een nummer 1-notering met de single Jesus Christo (1972). In de vroege jaren zeventig zingt de Nederlandse zangeres meer chansons. Later volgen Nederlandstalige- en Engelstalige nummers. Tegen het eind van de jaren zeventig komt Kuhr in contact met tekstschrijver Herman-Pieter de Boer.

1980 - 1989

In 1980 bereikt Lenny Kuhr een nieuw hoogtepunt in haar carrière in Nederland met de single Visite. Hierop zingen Les Poppys mee, die in 1971 bekend werden met Non, Non, Rien N'a Changé. Na het succes van Visite verschijnen in de jaren tachtig diverse single en albums van Kuhr, die de hit echter niet weten te evenaren. Na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres.

1990 - 1994

In 1993 raakt Kuhr voor een jaar haar stem kwijt. De cd Altijd Heimwee is de weerslag van deze moeilijke periode uit haar leven. Op het album, waarop zij wordt begeleid door gitarist Freek Dicke, staan luisterliedjes uit haar nieuwe theaterprogramma, geschreven door Lenny zelf en Herman Pieter de Boer.

1997 - 1998

Gebroken Stenen is in 1997 de opvolger van Altijd Heimwee. Een jaar later al verschijnt Stemmen In De Nacht. De ondertitel van dit album luidt Zoals Zij Schubert Zingt. Kuhr vertolkt op Stemmen In De Nacht liederen van de Oostenrijkse componist gearrangeerd door Nico van der Linden. Herman Pieter de Boer vertaalde de teksten. In hetzelfde jaar komt een compilatie-cd van Kuhr uit.

1999

Als Kuhr en Van Der Linden een nog niet eerder opgenomen nummer opnemen voor een te verschijnen overzicht-cd van Lenny Kuhr's 30 jarige muzikale carrière besluiten ze een heel album met nieuw materiaal uit te brengen. Op Oeverloze Liefde staan teksten van Kuhr en Herman Pieter de Boer.

2000

Van het album Oeverloze Liefde verschijnt de single Weet Je Die Dingen Nog. Het is een duet van Lenny met haar zusje Ine. Kuhr treedt slechts sporadisch op in het theatercircuit met begeleider Gerard de Graaf (piano).

2001

Kuhr werkt aan Fadista, een album met Nederlandstalige fado's.

2002

Op het Folkwoods Festival 2002, dat in augustus plaatsvindt in Eindhoven, speelt de zangeres voor het eerst met haar nieuwe band die bestaat uit Gerard de Graaf (vleugel), Cor Mutsers (gitaar/achtergrondzang) en Eric Coenen (basgitaar/achtergrondzang). Vanaf november houdt Lenny Kuhr een logboek bij op haar website. In dezelfde maand doet ze met haar band een proefvoorstelling in het Kloostertheater in Nuenen als voorbereiding op de theatertournee in 2003.

2003

Op 19 september gaat het theaterprogramma Op De Grens Van Jou En Mij in première. De songteksten zijn van Herman Pieter de Boer en haar levenspartner Rob Frank.

2004

Op 29 maart presenteert Lenny Kuhr in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven haar album Op De Grens Van Jou En Mij, geproduceerd door de zangeres samen met gitarist Cor Mutsers. Toetsenist Will Maas speelt in het seizoen 2004-2005 samen met Mutsers en bassist Eric Coenen in de band van Lenny Kuhr. Zijn debuut in de band is op 15 augustus in Nuenen tijdens het festival Folkwoods.

2005

In juni wordt de Lenny Kuhr officieel geïnstalleerd als ambassadeur van Talent Peter van Tilburgfonds. Panta Rhei is zowel de naam van het nieuwe theaterprogramma als van het album dat gedeeltelijk in Frankrijk is geschreven en is opgenomen in de Markant studio's te Heeze. De plaat bevat gastbijdragen van het Rubensstrijkwartet, kunstfluiter Geert Chartrou en saxofonist Lior Kuperberg. Rob Frank en Herman Pieter de Boer leveren tekstbijdragen. In oktober is de eerste voorstelling in een kleine bezetting met naast Lenny Kuhr op gitaar Cor Mutsers en op bas Eric Coenen. Het nummer Verder Varen is een fado met Spaanse en Argentijnse invloeden en het Oriëntaals gearrangeerde Sterker Dan is opgedragen aan haar jongst geboren kleinkinderen Micky en Lihi.

2006

Na vier jaar verlaat Eric Coenen de band. Hij vindt zelf een geschikte opvolger in bassist Jurre Hogervorst.

Boekingen Lenny Kuhr

Na afloop van de premièrevoorstelling van haar theatertournee 40 Jaar Verliefd, op 9 oktober in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, wordt Lenny Kuhr benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 40 Jaar Verliefd is tevens de titel van de live-cd die eind september verschijnt. De eerste single van de plaat, het nummer Ga Met Me Mee, is een bewerking van Dans Mon Pays Dans Mon Village met een Nederlandse tekst van Jules de Corte en een nieuw arrangement van Jurre Hogervorst. Will Maas wordt een van de vaste begeleiders in de band van Ilse Delange. Frans de Berg (piano, accordeon) is zijn vervanger.

Kom in de stemming

Lenny Kuhr boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Lenny Kuhr bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Lenny Kuhr, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Lenny Kuhr in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Lenny Kuhr boeken

Wilt u Lenny Kuhr boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Lenny Kuhr wilt inhuren.

Lenny Kuhr boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!