George Baker boeken?

george baker boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 700 personen

George Baker boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie George Baker

De muziek van George Baker heeft geen verdere introductie nodig! Door de jaren heen zijn, en nu ook nog steeds, vele van zijn 'hits' wereldwijd gebruikt in populaire films of voor commercials. Daarnaast werden vele van zijn nummers gecoverd door Internationale artiesten. Tom Jones scoorde bijvoorbeeld een nummer-1 hit in onder andere Engeland met 'Little Green Bag' en ook werden zijn nummers gebruikt in Internationale film hits zoals 'Reservoir Dogs' van Quintin Tarrantino (Little Green Bag) en in The Kiterunner (Una Paloma Blanca).

Het begon allemaal in 1967 toen George Baker solliciteerde als zanger bij de band 'Soul Invention'. In die tijd ontdekte hij ook zijn talent als songwriter. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel 'Negram' een geslaagde auditie deed, werden er drie nummers van hem opgenomen en één ervan was Little Green Bag. Ook werd de naam van de band veranderd in The George Baker Selection.

Hits:

Het nummer werd een wereldhit en bereikte de 5e plaats in de US Billboard Top 100 en hierna volgden meerdere hits zoals 'Dear Ann', 'Tonight', 'I'm on my way' en 'Baby Blue'. Maar het absolute hoogtepunt was uiteraard de in 1975 verschenen single Una Paloma Blanca, die met een verkoop van meer dan 9 miljoen exemplaren een absolute wereldhit werd. Zowel Little Green Bag als ook Una Paloma Blanca zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens die nog steeds over al in de wereld te horen zijn. Na al die jaren door de wereld te hebben getourd en meer dan 25 miljoen platen te hebben verkocht viel het doek in 1978 voor de groep en ging George Baker verder als Solo Artiest.

Restart:

In 1985 werd het tijd voor een nieuwe George Baker Selection en het was meteen RAAK! Hun 1e release, Santa Lucia by Night, werd meteen een grote hit en George Baker Selection Part Two was meteen een succes. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook 'GBS Part Two' in 1989 uit elkaar ging en George Baker weer solo ging. Na al die jaren treedt hij nog steeds overal in de wereld op.

Tweeduizend zeventien

Dat één van zijn grootste hits anno 2017 nog steeds populair is blijkt weer eens uit het feit dat de wereld beroemde acteur David Hasselhof, die tijdens de recente concerten van André Rieu in 2017 in Maastricht als gast artiest optreedt, het nummer Una Paloma Blanca zingt. Onlangs werd Little Green Bag nog gebruikt in de commercial van Lidl waar hij ook nog te zien was als acteur. Dat hij internationaal ook nog niet vergeten is blijkt uit het feit dat hij zojuist nog een succesvolle tournee heeft gedaan in de Pacific. George Baker is nog lang niet van plan om ermee te stoppen. De muziek is waar hij voor leeft en nog steeds is hij regelmatig in zijn studio te vinden en uiteraard ook op alle verschillende podia in binnen en buitenland, de plaats waar hij zich thuis voelt.

Belangrijke Mijlpalen:

Reservoir Dogs: 'Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' gebruikt voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen. Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, Scandinavië en Italië 'Little Green Bag', met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd.

Tom Jones: Ook Tom Jones scoorde in 1999 met zijn coverversie van Little Green Bag een nummer-1 hit in onder andere Engeland: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren.

Stefan Raab: Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nummer-1 hit in alle Duitstalige landen met 'Una Paloma Blanca'.

Vet Hard: In 2005 werd een remake van Una Paloma Blanca gebruikt in de Nederlandse bioscoopkraker Vet Hard. Het nummer verscheen wederom in de hitlijsten van verschillende landen.

The Kite Runner. In 2008 werd 'Una Paloma Blanca' gebruikt in de internationale kaskraker 'The Kiterunner', een verfilming van de bestseller 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini. De single verscheen hierdoor wederom in enkele hitlijsten.

Supermarkt Lidl

Populaire reclame van supermarkt keten Lidl waarin George Baker schittert als acteur met de hoofdrol in de commercial.

Kom in de stemming

George Baker boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen George Baker bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met George Baker, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u George Baker in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

George Baker boeken

Wilt u George Baker boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u George Baker wilt inhuren.

George Baker boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!