De term bunkeren heb je vast al eens gehoord; “snel en overdadig veel eten”. Een woord dat perfect past bij carnavalsact Chef Soldaat. Zijn nieuwe single is nu te horen: Bunkeren!

Feesten voor het Vaderland, Stuiter Stormbaan, Waar is tie nou?; vanaf 2016 brengt Chef Soldaat elk jaar een carnavalskraker uit. En elke keer in legerstijl. “Juist leuk om elke keer een creatieve mix te maken tussen carnaval en het soldatenthema”, aldus Chef. Zo is de carnavalsact op Bunkeren gekomen: “Iets grappigs, herkenbaars voor iedereen en een term die goed aansluit op het leger.”.

De muziek is een mix aan traditionelere carnavalsmuziek, afgewisseld met een steviger spring-stukje. “Ik streef ernaar om carnavalsmuziek te maken die voor iedereen toegankelijk is. Muziek zowel voor in de kroeg als op de basisschool.”.

De videoclips van Chef Soldaat zijn totaal enkele miljoenen keren bekeken. Ook voor Bunkeren is uitgepakt met een clip. “We zijn twee volle opnamedagen bezig geweest. Totaal hebben zo’n 22 mensen aan de productie meegewerkt. Er stond zelfs een paard op de set.”. Opnames vonden onder andere plaats in het Pagnevaartbos en Cafetaria Oscar.