Dat Mieke een begrip is in de Nederlandse en Belgische showbizz, behoeft geen verdere introductie. Reeds vijfenveertig jaar lang timmert zij onophoudelijk aan de weg in dat rare, gekke, mooie vak, dat min of meer eigenlijk een manier van leven is geworden. Steeds de artistieke grenzen opzoeken en als het even kan, gaan voor groei, dat zij in dat streven volledig is geslaagd bewijst haar jongste schijfje, Parels.

Pierre Kartner

Mieke die ooit aan de hand van Pierre Kartner de showbizz binnen wandelde heeft ruimschoots haar sporen verdiend in de lichte muze. Onder productionele leiding van Kartner scoort zij hit na hit. Wie kent niet de tophits als ‘Kind Zonder Moeder’, Zomertijd, Mijn Beste Vriendin’, Charlie Chaplin, Zondagskind en het autobiografische ‘ Mijn Engelbewaarder’ het is slechts een greep uit haar zo succesvolle carrière. Mieke, een zangeres die zowel in geluid en repertoire als ook in haar persoonlijke leven uitgroeiende tot een uitgebalanceerde persoonlijkheid .

Parels

Na een succesvolle samenwerking met Luc van Meeuwen werd het tijd voor Mieke om terug te gaan naar de roots. Het antwoord is een fris en nieuw solo album dat de titel ‘Parels’, mee krijgt. Een titel die de lading volledig dekt. Alle op dit album aanwezige nummers zijn stuk voor stuk het beste van het beste. Of zoals ze het in de in-lay van de CD zelf verwoord ‘’Eind vorig jaar kwam er een moment dat ik voor mezelf had beslist weer eens volop te gaan werken aan mijn solocarrière. Na enkele succesvolle samenwerkingen met diverse collegae waaronder Lilian St. Pierre en Luc van Meeuwen vond ik het wel weer eventjes tijd worden voor mezelf’’ met als gevolg dus het nieuwe album PARELS.

Ook Duetten

Ik ben oprecht trots op het resultaat, het voelt gewoon goed! En toch zijn er op dit album wederom een aantal duetten terug te vinden onder de titel ‘The Country Sessions. Met de Belgische zanger Bandit zijn er een drietal nummers opgenomen deels in het Nederlands en het Engels gezongen. De van het album afkomstige single, ‘Als Ik Eenzaam Ben’, met zanger Bandit domineert op dit moment de Belgische hitlijsten. Kortom dit album zal ongetwijfeld de weg naar de consument weten te vinden. De vele fans zullen wel zeer gelukkig zijn met deze CD.
Tekst: Jan Zwarteveen