Mieke boeken?

Mieke-boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 300 personen

Mieke boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Mieke

Na al aan honderden zangwedstrijden en andere talentenjachten te hebben meegedaan komt de pas zestien lentes tellende blondine Mieke Gijs via de Vader Abraham Show in aanraking met componist/zanger Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. De ontstane samenwerking met Kartner resulteert in de single "Wat Een Prachtige Dag", een Nederlandstalige versie van Louis Armstrong’s "What A Wonderful World".

Mieke scoort haar eerste hitje met "Een Kind Zonder Moeder". Het nummer behaalt de twaalfde plaats in de top 40, hetgeen alleen nog door de single
"Het Leger van Werkelozen" (tiende positie in 1976, een duet met Vader Abraham) overtroffen zal worden. In 1975 brengt Mieke de singles "Mijn Beste Vriendin" en "Zomertijd" (een duet met Vader Abraham) uit.

Boekingen Mieke

In 1981 krijgt Mieke een zoon, Bart. Aan de samenwerking met Pierre Kartner komt een einde. De magie uit de begintijd was weg. Mieke gaat vervolgens in zee met de schlagerartiesten Dennie Christian en Freddy Breck, waarmee zij gedurende drie jaar in het Nederlandse schlager-circuit optreedt en een zestal posities in de tipparade bereikt. Na drie jaar verlaat Mieke, naar eigen zeggen zonder spijt, het schlager-circuit. Zij wil zich meer gaan toeleggen op ballades.

Na een rustperiode verschijnt in 1998 de cd "Mieke Zingt Dolly Parton". Op de cd staat onder andere een duet met Edward Reekers, "Voor Altijd Samen: , een vertaling van Dolly Partons duet met Kenny Rogers "Christmas Without You" . Ook verschijnt er een album met de titel Mieke.

De Engelbewaarder

In 2023 richt Mieke zich buiten het zingen, steeds meer op een ander talent, ze schildert al langere tijd, een bezigheid die is ontstaan in de moeilijk achterliggende periode. Dit resulteerd in twee succesvolle exposities.

Maar er is meer, kort voor het overlijden van Pierre Kartner, lanceert Marco Schuitmaker de single ‘Engelbewaarder’. Piere Kartner schreef het in 1976 speciaal voor Mieke, naar aanleiding van een ernstig auto ongeluk. Mieke is niet onder de indruk van de heftige beat die onder de song is geplakt. Maar dit neemt niet weg dat ‘Engelbewaarder’ zich maandenlang in de hoogste regionen van de TOP 40 zal bevinden. Het zal de belangstelling voor Mieke nog eens extra aanwakkeren. In allerlei interviews wordt er gerefereerd aan haar versie. Mieke ondergaat de loftuitingen op haar versie met gepaste trots.

‘Jammer’, zegt ze, dat Pierre dit niet meer meemaakt, hij zou het zo geweldig hebben gevonden’.

Kerst 2023 zingt ze ‘M’n Engelbewaarder live in talkshow van Renze Klamer. ‘Alle credits zijn voor Pierre, het voelt als een laatste cadeau, ik ben een dankbaar mens’, aldus een bewogen Mieke !

Kom in de stemming

Mieke boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Mieke bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Mieke, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Mieke in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Mieke boeken

Wilt u Mieke boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Mieke wilt inhuren.

Mieke boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!