Na het overweldigende succes van ‘M’n Engelbewaarder’, (40 jaar geleden speciaal voor haar geschreven door Pierre Kartner), waardoor Mieke onververwacht op veel belangstelling mocht rekenen is er de nieuwe single ‘Zilver en Kristal’.

Een lied met een bijzonder verhaal, het zal in 2006 geweest zijn dat ik met vakantie was op Tenerife, aldus Mieke. Na een strandwandeling nog even een drankje doen op een terras, waar live muziek werd gespeeld. Een prachtige muzikant zong zo’n beetje alle countryhits. Ik maakte kennis met de man aan de gitaar, Tom Keeman. Van één van de nummers ‘Crystal Chandeliers’, raakte ik zo onder de indruk dat ik vroeg het nog eens voor me te spelen.

De daarop volgende avonden, zette Tom, als hij ons zag aankomen, als een soort van welkom steeds, telkens dat ene lied in. Toen wist ik het zeker, ooit zou ik dit willen zingen.

Jaren later hetzelfde terras, geen muziek, geen Tom, bij navraag bleek dat hij was gestorven. Ik besloot, mijn inmiddels opgenomen versie van  ‘Crystal Chandeliers’, ‘Zilver en Kristal als eerbetoon aan Tom wilde opdragen Nu is het zover, de single is er, een lied zo speciaal!

Steeds als ik het zing waan ik me op Tenerife, met Tom aan de gitaar, en waar de zon langzaam ondergaat in zee!