Syb van der Ploeg boeken?

syb van der ploeg boeken
icon-clock

Tijdsduur

45 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 350 personen

Syb van der Ploeg boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg (1966) is geboren in Dokkum, maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Zwaagwesteinde. Syb speelde vanaf 1985 in de band ‘Wish to Escape’ met ‘zijn grote neef’ Peter van der Ploeg (gitaar), Kees Bode (toetsen), Dick Visser (drums) en Sytse Broersma (bas). In 1992 besluiten ze Nederlandstalige nummers te maken. De naam wordt veranderd in ‘De Kast’ en in 1993 sluit drummer Nico Outhuijse zich aan bij de band (i.p.v. Dick Visser). De echte doorbraak voor de band is in 1997 met het Friestalige nummer ‘In nije dei’.

In 2002 besluit Van der Ploeg, samen met Outhuijse, ‘De Kast’ te verlaten en een Engelstalige rockband op te richten: ‘Spanner’. Vanaf 2006 speelt Syb echter weer geregeld met ‘De Kast’ samen tijdens diverse gelegenheidsconcerten en voor de opname van de soundtrack van de film ‘De Hel van ’63’. Als nevenproject richt Van der Ploeg samen met de andere bandleden van Spanner ‘Syb & Band’ op, waarmee ze een ode brengen aan de beste popnummers aller tijden.

De Kast - In Nije Dei

Daarnaast begint Syb ook steeds meer soloprojecten te ontwikkelen: als artiest én als producer. In 2005 brengt de symfonische band ‘Kayak’ een rockopera uit met de titel ‘Nostradamus – The Fate of Man’. Van der Ploeg vertolkt de rol van Julius Caesar Scaliger in deze theatertournee. Vanaf 12 juli 2006 is hij te zien in de musical ‘Rembrandt’ die een heel seizoen in Carré te Amsterdam te zien is. Hij speelt daarin de alternate, de vaste vervanger van hoofdrolspeler Henk Poort die de rol van de wereldberoemde schilder speelt.

Begin 2007 start Van der Ploeg – in samenwerking met onder anderen Edward Reekers (voormalig zanger van Kayak), Mirjam Timmer (Twarres) en Julian Thomas – een avondvullende popvoorstelling met de populairste Amerikaanse ‘West Coast’-songs aller tijden genaamd ‘Motel Westcoast’. Vanaf 2007 is er óm het jaar een theatertournee met deze groep artiesten. In 2012 komt er een ‘spin-off’ bij, onder de noemer ‘The Best of Britain’, die ook óm het jaar in de theaters te zien en te horen is. Hier dan muziek van Britse bodem door bijna dezelfde bezetting als ‘Motel Westcoast’.

Hoofdrol in 'The Passion'

In 2008 brengt Syb het 2-talige solo-album ‘Heilig Vuur – Hillich Fjoer’ uit. Van dit album wordt ‘Als ik jou zie’ als single uitgebracht en de titelsong ‘Heilig Vuur’ wordt voor de film ‘Snuf de hond in oorlogstijd’ de muzikale filmtrack. In 2009 toert Van der Ploeg langs de theaters met de voorstelling ‘Sonneveld Voor Altijd!’ waarin hij samen met Frits Sissing, Trudy Labij, Suzan Seegers en Roberto de Groot verschillende liedjes van Wim Sonneveld ten gehore brengt. In 2010 neemt hij deel aan het programma ‘De beste zangers van Nederland’. Op Witte Donderdag 21 april 2011 vertolkt Van der Ploeg de allereerste hoofdrol van Jezus in ‘The Passion’, het muzikaal-Bijbelse evenement wordt vanuit de binnenstad van Gouda, door de EO en RKK rechtstreeks uitgezonden op Nederland 3, Radio 2 en internet.

Als protest tegen het voornemen om het centrum van de schaatswereld te bouwen in Almere, de ‘Icedôme’ in plaats van ‘Thialf ‘, maakt Van der Ploeg samen met cabaretier Rients Gratama het protestlied ‘Almere kolere’.

Boekingen Syb van der Ploeg

Als creatief artiest en producer komt Syb met ‘De Kast’ in 2018, waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is, met ‘SimmerTime 2018’ nieuwe stijl. In het jaar 2000 was de eerste versie van ‘SimmerTime’ en was het thema ‘500 jaar Fryslan’. Deze editie gaat het over het behoud en het doorgeven van de Friese cultuur, de natuur en taal aan het nageslacht. SimmerTime 2018 wordt georganiseerd door de Stichting Jou It Troch (JIT) van de zangers Syb van der Ploeg en Piter Wilkens.

In 2019 staat er opnieuw een historisch evenement op het programma; ‘Salomon – Het Kollumer Oproer’. Van der Ploeg is mede-organisator en speelt tevens de hoofdrol in het muziektheater spektakel dat plaats vond in een indrukwekkende arena op het Maartensplein te Kollum. Met een combinatie van theater, muziek en film schiet de voorstelling afwisselend heen en weer tussen verleden en toekomst.

Na het succes van ‘Het Kollumer Oproer’ duikt Van der Ploeg in de tweede helft van 2019 in het 30-jarig jubileum van ‘De Kast’. De band reist op 14 december af naar AFAS Live, waar een speciaal jubileumconcert gepland staat.

Kom in de stemming

Syb van der Ploeg boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Syb van der Ploeg bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Syb van der Ploeg, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Syb van der Ploeg in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Syb van der Ploeg boeken

Wilt u Syb van der Ploeg boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Syb van der Ploeg wilt inhuren.

Syb van der Ploeg boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!