Beats by Esko boeken?

beats by esko boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Beats by Esko boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Beats by Esko

Een producer, DJ en rapper in één: er zijn er weinig in Nederland die dat net als Beats by Esko kunnen zeggen. Met zijn eigen platenlabel Van Klasse heeft hij een prominente rol ingenomen in de Nederlandse Urban scene.

Stacey Walroud ontdekte op 9-jarige leeftijd de rapmuziek. Geïnspireerd door Eminem, Nas en 50 Cent begon de Almerenaar zijn eigen teksten te schrijven. Waar hij eerst nog beats haalde van internet, ging hij al snel zelf aan de slag met Fruity Loops. Het programma dat hij vandaag de dag nog altijd gebruikt. Met slechts 13 jaar bracht hij zijn eerste track uit onder de naam Esko. De artiest was geboren.

Los van Fruity Loops zou er daarna veel veranderen. Dat de doorbraak nog even zou duren had te maken met de struggles van het leven. Het gezin kampte met schulden waardoor Stacey zijn heil zocht op straat. Daar kwam hij in aanraking met het circuit van stelen en drugs dealen. ‘’Hij was geen gemakkelijke jongen, noem het gerust een probleemkind’’, zou hij daar jaren later over zeggen.

Het was Bart van Houten die de jonge Stacey onder zijn vleugels wilde nemen, hem alle mogelijke hulp aan wilde bieden om stappen te maken in zijn muziekcarrière. Over ervaring en netwerk in de muziekwereld had Van Houten geen klagen, hij was immers al twee jaar manager van Osdorp Posse. Bart had alles geregeld: cursussen om computerprogramma’s onder de knie te krijgen om zij beats naar een nog hoger niveau te tillen. Stacey was er nog niet klaar voor. “Ik vond het in die tijd belangrijker om op straat te hangen, jointjes te roken".

Eerste stappen tot producer

Ik was wel serieus bezig met muziek, maar had moeite met advies aan te nemen van anderen’’. Het geld dat hij verdiende op straat investeerde hij in studio-apparatuur. De beats werden ook zonder hulp beter en de vraag ernaar werd almaar groter. De eerste stappen naar het producerbestaan waren gezet.

Een groot dieptepunt in Stacey’s leven zou volgen toen hij opgenomen werd in een besloten inrichting. Ruim een jaar bracht hij daar door, enkel in het weekend kon hij met muziek bezig zijn. Toen hij volwassen werd en vrijkwam besloot hij het roer om te gooien. ‘’Toen heb ik de kans gekregen om met artiesten als Bokoesam te werken, ik besloot 100% voor mijn carrière te gaan. Het is mijn redding geweest.’’

In de beginjaren werkte hij samen met artiesten als Keizer, Bokoesam en Negativ. Zijn carrière werd pas echt gelanceerd toen hij meedeed aan de 101barz sessie van Negativ in 2013. Views stapelde zich op en de naam Esko was breed bekend.

Dit was ook Bart van Houten niet ontgaan, die opnieuw contact met hem opnam. Een stuk volwassener en geleerd van zijn fouten, ging Esko dit keer wel op zijn aanbod in. Een jaar later was het label Van Klasse geboren. Bart ontfermde zich over de zakelijke aspecten, Esko was het creatieve brein. ‘’Het werkt tussen ons omdat we de rollen zo duidelijk verdeeld hebben. We kunnen als een gek botsen, elkaar bijna naar de keel willen grijpen, maar desondanks zijn we een dreamteam.”

The Blockparty

Het resultaat mag er wezen. Van Klasse tekende artiesten als Hansie, Jermaine Niffer en Josylvio. Esko’s eigen carrière zit ook nog steeds in de lift. Met zijn EP ‘Probleemkind’ kijkt hij terug op zijn jeugd, waarbij de negatieve ervaringen plaats hebben gemaakt voor positieve teksten. Esko laat zich niet beperken tot een genre en daarom onstond The Blockparty, daar kan hij zich muzikaal uitleven met MC Gilly Guillermo en DJ D-Train.

Zijn rap carrière werd ingehaald door het succes als producer. De herkenbare op Trap geïnspireerde beats zijn nog steeds immens populair bij artiesten als Sevn Alias, Jonna Fraser, Hef, Adje, Cho, Lijpe, 3robi, Kempi, The Partysquad en vele anderen. Esko nam ook het grootste producers aandeel in het debuutalbum ‘Ma3seb’ van Josylvio. Het album ‘Streetknowledge’ van Adje is qua productie zelfs volledig op zijn conto te schrijven.

‘’Produceren is niet slechts beats maken, ik creëer samen met de artiest het hele nummer van begin tot eind. Urenlang puzzelen hoe we het net wat beter kunnen maken, de toon nét iets anders pakken. Het is een taak die ik maar al te graag omarm.’’

Het harde werken werd beloond in goud- en platinawerk.

Het dieptepunt kwam toen het zó uit de hand liep dat Esko naar een besloten inrichting werd gestuurd; tussen een internaat en een gesloten gevangenis in. Ruim een jaar bracht hij hier door; alleen in de weekenden, als hij naar huis mocht, kon hij bezig zijn met zijn muziek. Toen hij op zijn 18e vrijkwam, besloot hij zijn leven om te gooien. “Na deze tijd heb ik de kans gekregen om met artiesten als Bokoesam in de studio te duiken. Ik besloot 110% voor mijn muziek te gaan. Dat is echt mijn redding geweest.”

Om zijn beats werd steeds meer gevraagd. Esko werkte in de beginjaren met Bokoesam, Keizer en Negativ van het label Nindo. In 2013 groeide zijn naam door de 101Barz-sessie van Negativ, waar hij aan meedeed. Door de vele views op internet werd dat de echte ‘aftrap’ van Esko, zegt hij zelf.

Het bracht hem terug bij Bart van Houten, die na het zien van 101Barz contact opnam. Deze keer aanvaardde Esko wél zijn hulp, en een jaar later bestond Van Klasse-label. “Bart is het zakelijke brein, ik het creatieve. Het werkt tussen ons omdat we de rollen zo duidelijk verdeeld hebben. We kunnen als een gek botsen, elkaar bijna naar de keel willen grijpen, maar desondanks zijn we een dreamteam.”

Boekingen Beats by Esko

Dat blijkt uit het resultaat. Van Klasse heeft een aantal artiesten getekend, als Hansie, Jermaine Niffer en Josylvio. En ook Esko’s eigen carrière zit nog steeds in de lift. Op zijn EP Probleemkind rapte hij over zijn jeugd, waarbij hij de negatieve ervaringen omzet in positieve teksten. Omdat hij zich niet wil beperken door een genre, ontstond The Blockparty, waarin hij zich muzikaal uitleeft met MC Gilly Guillermo en DJ D-Train.

Esko’s rapcarrière is inmiddels ingehaald door het succes als producer. Zijn herkenbare, op trap geïnspireerde beats vinden nog steeds gretig aftrek bij grote rapnamen als Sevn Alias, Jonna Fraser, Hef, Adje, Cho, Lijpe, 3robi, Kempi, The Partysquad, en vele anderen.” Het debuutalbum Ma3seb van Josylvio is voornamelijk geproduceerd door Esko. Op het album Streetknowledge van Adje staan uitsluitend producties van Esko.

Esko over produceren: produceren is niet alleen beats maken, als producer creëer ik samen met de artiest het hele nummer. Urenlang puzzelen hoe we een refrein beter kunnen maken, een toon nét iets anders moeten pakken… het hele project van een track tot resultaat brengen, dat is de taak die ik omarm.”

Het harde werken van Esko is inmiddels al beloond met een aantal prijzen.

Kom in de stemming

Beats by Esko boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
788 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Beats by Esko bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Beats by Esko, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Beats by Esko in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Beats by Esko boeken

Wilt u Beats by Esko boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Beats by Esko wilt inhuren.

Beats by Esko boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!