Dotan boeken?

dotan boeken
icon-clock

Tijdsduur

45 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Dotan boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Dotan

Het leven van een droom, het lijkt maar voor enkelen weggelegd. Dotan zoekt het spanningsveld tussen werkelijkheid en fictie op in/met zijn debuutplaat “Dream Parade”.

De 24-jarige Dotan groeide op in hartje Amsterdam en ontwikkelde al snel een hechte vriendschap met muziek. Elke vrije minuut van de dag was hij te vinden in zijn favoriete platenzaak, waar hij wekelijks een nieuwe plaat uitzocht van zijn spaargeld. Songwriters als James Taylor, Paul McCartney, Eric Clapton en Neil Young inspireerden hem op jonge leeftijd tot het schrijven van eigen liedjes op piano en gitaar, waar hij zichzelf the basics van aanleerde. Hij trok zich graag terug op zijn zolderkamer, waar hij bergen aan teksten en liedjes verzamelde. Na het vwo richtte Dotan zijn eerste bandje op en speelde hiermee zowel covers van zijn grote helden als eigen liedjes. “Door honderden zaaltjes en kroegjes af te struinen heb ik echt de volgens mij is het het ambacht ambacht van muziek onder de knie gekregen. Er ging een wereld voor me open door mijn muziek te delen met anderen!”

“Running of my darkest nights, guided by the flashing lights”

In de winter van 2009 trok de singer songwriter de stoute schoenen aan en schreef hij een email naar de wereldberoemde producers Martin Terefe en Sacha Skarbek. “Ik heb een lange mail gestuurd met demo’s van mijn liedjes die ik gewoon thuis had opgenomen”. Tot zijn grote verbazing werd hij binnen een uur opgebeld en ontving hij een uitnodiging om te komen werken met bovengenoemden. Nog geen week later boekte Dotan van zijn laatste geld een ticket en betrok een kamer net buiten de grote stad. “De kamer had geen warm water, geen verwarming en het was de strengste winter sinds jaren. ‘s Avonds zat ik altijd in de studio tegenover mijn kamer om me warm te houden”.

Tijdens deze trip werkte de nuchtere Amsterdammer in de grote studio's te Londen met producers die eerder werkten aan albums van Adele, Coldplay, Paul McCartney, Duffy en The Kooks. Dit alles op eigen initiatief en zonder hulp van een platenmaatschappij. Dotan trok zijn eigen plan en ontwikkelde een herkenbare sound voor zijn debuutalbum. De ontwikkelingen van zijn schrijftalent bleven niet onopgemerkt bij andere internationale songwriters en Dotan werd een veel gevraagde songwriter voor verschillende projecten van andere artiesten uit het buitenland.

“Tonight the land of the lost belongs to me”

Begin 2010 tekende Dotan een exclusief contract met EMI Music, met als resultaat de opnames van zijn debuutalbum “Dream Parade” in Los Angeles. Voor het album werkte hij samen met Bill Lefler, eveneens een opkomend talent en verantwoordelijk voor verschillende successen in de indie-pop muziekscene in Amerika. “Ik had heel duidelijk een sound voor ogen en wist dat hij de perfecte producer hiervoor was. We werkten dagenlang alle demo’s uit en ontwikkelden organisch een geluid voor mijn debuutalbum”. Een nieuw filmisch geluid waarin Dotan flirt met het moderne bandgeluid en teruggrijpt naar songwriters als James Taylor, Paul McCartney en Sting. Lefler prijst in de inzet en het talent van Dotan: “Dotan weet heel goed wat hij wil, maar heeft een open oor voor suggesties en ideeën van anderen. Het is heel inspirerend om met iemand met zoveel talent te werken”.

Boekingen Dotan

Een waar hoogtepunt voor Dotan was het werken met Michael Chaves, de gitarist van o.a. John Mayer, Rufus Wainwright en Sarah McClachlan. “Ik had echt een heftige rockster verwacht, maar niets was minder waar. Hij draagt alleen zwarte kleding en is een hele rustige man met een enorme passie voor muziek. Chaves gaf net die extra dimensie aan de muziek die ik nog zocht voor mijn nummers!”. Dotan laat zich inspireren door verschillende muziekstijlen en dit is dan ook duidelijk te horen op de plaat. Hij vergelijkt zijn liedjes met filmscènes. “Ik denk continu in beelden, welke ik dan wil omzetten in muziek en tekst. Elke scene vraagt weer om een ander “geluid” en gevoel”.

De “City of Angels” inspireerde hem zodanig, dat hij nog tijdens de opnames een aantal nummers schreef. This Town ontstond in de nacht van de laatste albumopnames en werd direct vastgelegd. Met een creatieve lyrical video werd dit direct een grote hit op het internet en keken er binnen een maand al meer dan 100.000 mensen naar! Maak kennis met deze jonge inspirerende singer songwriter met een fluwelen stem en zijn hart op papier.

Kom in de stemming

Dotan boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Dotan bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Dotan, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Dotan in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Dotan boeken

Wilt u Dotan boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Dotan wilt inhuren.

Dotan boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!