Erikah Karst boeken?

erikah karst boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 350 personen

Erikah Karst boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Erikah Karst

Openhartig, veerkrachtig maar vooral... lekker eigenwijs. Een nieuwe start voor Erikah Karst.

Ze stond ooit te boek als een van de grootste beloftes van Nederland en mag nu het best bewaarde geheim uit muziekland heten: Erikah Karst. Eigenwijs, haar eerste album in acht jaar tijd, gaat daar verandering in brengen. Daarop hoor je Erikah zoals je haar nooit eerder hoorde: ouder, wijzer (maar niet minder vrolijk) en… in het Nederlands!

In 1997 maakte Erikah Karst met Grown Woman een absoluut droomdebuut. De plaat viel goed, de single My Heart Goes Out to You schopte het tot Paradeplaat en de publiciteitsmachine begon te lopen. Na een duet met Spandau Ballets Toney Hadley, een Edison nominatie, een internationale platendeal en dito huwelijk verhuisde de Drentse zangeres naar Londen. In Amerika nam ze een tweede album op, een plaat en een periode waar ze nu met gemengde gevoelens op terugkijkt. "Dat buitenlandavontuur was nooit een vooropgezet plan maar is me een beetje overkomen. Zo'n moment dat je in New York de Tower Records binnenstapt en dat ze daar jouw cd in de schappen hebben, met een eigen naamplaatje, is enorm kicken. Dat neemt niemand me meer af.

Ik wil laten horen wie ik ben

Maar de platen zelf voelen eigenlijk niet als mijn platen. Ik werd in een hokje gedwongen, mocht niet zingen zoals ik wilde. Het moest allemaal alternatiever, men wilde kreuntjes en daarna werden er stemvervormers en housebeats overheen gegooid. Als ik eerlijk ben dan is een Amerikaanse doorbraak nooit een droom van me geweest. Daarvoor moet je alles -en soms ook wel jezelf- aan de kant zetten. Maar ik wil juist laten horen wie ik ben, hoe ik klink en dat kan nu ik weer terug ben in Nederland. Ik ben minder naïef geworden door wat ik allemaal heb meegemaakt. Daar komt de titel 'Eigenwijs' ook vandaan: dit is mijn tijd en mijn plaat en ik ga me door niemand meer de les laten lezen."

Eigenwijs is het testament van een jonge, veerkrachtige vrouw die een bak relationele en medische ellende over zich uitgestort kreeg maar de problemen ook aanpakte en overwon. "Het autobiografische hoor je wel aan het album af. Bijvoorbeeld in het nummer Ik sta weer op. Dat is eigenlijk het officieuze motto van de plaat. Ik denk dat veel mensen zich in de tekst herkennen. Soms heb je van die momenten dat je compleet in de kreukels ligt, bijvoorbeeld als je relatie verbroken is. Door de allesomvattende pijn voelt het alsof de wereld vergaat. Maar het mooie is dat je dan toch de moed weer bij elkaar sprokkelt, hoe moeilijk dat ook is. Ik sta weer op is in een take opgenomen.

'Eigenwijs' laat horen wie ik ben

Je hoort dat ik op een gegeven moment echt breek. Dat maakt het eerlijk. Ik vind het niet erg als iemand mijn verdriet erin terughoort. Die kwetsbare kant maakt het juist mooi en authentiek. Maar de rest van het album is vrolijk en optimistisch, zoals mijn karakter, vandaar de uptempo songs. Zonder de dalen geen pieken. Eigenwijs laat horen wie ik ben: een optimistisch mens. Met nummers waar ik en de luisteraar energie van krijgen."

Eigenwijs is het. 100% Erikah, maar wel met een beetje support van haar familie. Broer Ren, zelf al succesvol in het Nederlandse repertoire, bracht haar op het idee om een Nederlandstalige plaat te maken en produceerde het album, ma was klankbord en hielp met het vertalen van de songteksten. Aan de keukentafel was dat vertaalwerk soms razendsnel -John Farnhams Have a Little Faith in Me werd Als je maar gelooft in mij- maar soms ook dagenlang geploeter voor dat ene juiste woord. Het merendeel van de liedjes is van origine Italiaans, waarbij het Erikah niet om een letterlijke vertaling ging, maar om teksten die de essentie van haar gevoelens in woorden vangen. Met een Italiaanse basis en een Nederlandse vertaalslag is een vergelijking met Marco Borsato natuurlijk nooit ver weg. "Dat beschouw ik als een compliment. Geen Nederlandse artiest die zo integer zijn emotie kan laten horen."

Boekingen Erikah Karst

Als Erikah het voor het zeggen heeft, dan is de ideale plek voor haar album in de cd-kast tussen Borsato, Ilse de Lange, Edsilia Rombley en Mathilde Santing. "Als mensen mijn stem met Mathilde Santing vergelijken ben ik trots. Een fantastische stem, en ook heel duidelijk. Dat vind ik belangrijk. Ik weet nog dat ik op mijn 24e op de Academie voor Lichte Muziek, les had van John de Mol senior. Toen ik klaar was met zingen biggelden de tranen over zijn wangen, zo had ik hem geraakt. Maar minstens zo'n mooi compliment was dat hij zei dat hij nog nooit iemand zo perfect Nederlands had horen zingen."

Perfectionistisch als ze is heeft Erikah veel geschaafd aan het album tot ze helemaal tevreden was. Nu is ze klaar om de studio in te ruilen voor de planken, want het podiumdier in haar kijkt reikhalzend uit naar optredens en concerten. Als het aan haar ligt slaat het Nederlandse spreekwoord 'driemaal is scheepsrecht' ook een beetje op het frisse, oprechte Eigenwijs. "Ik voel me nu meer Erikah dan tien jaar terug," zo zegt ze. "Daarom heet het ook zo: het slaat niet alleen op mijn karaktertrek, maar ik zing nu vooral ook mijn eigen wijs."

Kom in de stemming

Erikah Karst boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Erikah Karst bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Erikah Karst, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Erikah Karst in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Erikah Karst boeken

Wilt u Erikah Karst boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Erikah Karst wilt inhuren.

Erikah Karst boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!