F1rstman boeken?

f1rstman boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

F1rstman boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie F1rstman

Hij kwam uit het niets, scoort hit na hit en bewijst keer op keer een game changer te zijn. F1rstman stelt doelen om te behalen, niet om na te streven. ‘Ik ben een trein. Ik stop niet, ik ken geen stations. Ik blijf doorsjezen, blijf altijd gaan.’ De rasartiest denkt niet in grenzen, maar gaat voor world domination. De volgende bestemming van de F1rstman-expres: Bollywood.

“Vroeger was de Bollywood-sound traditioneel en oldskool, maar nu komen er steeds meer westerse invloeden bij. Het is aan het moderniseren, er worden taboes doorbroken,” legt F1rstman uit. Je snapt: dit is voor hem het perfecte moment om zich te gaan bemoeien met de muziek in de Bollywood-scene. “Ik val op doordat ik mijn roots blend met mijn Nederlandse sound. Er is niemand anders die Arabische toonladders gebruikt in zijn refreinen. Ik wel.”

De 26-jarige F1rstman, echte naam Hassan Syed, groeide op in Den Haag, maar werd geboren in Lahore, de tweede stad van Pakistan. Op zijn derde kwam hij naar Nederland, op zijn zesde leerde hij percussie-instrumenten bespelen. Niet lang daarna kwam hij in aanraking met musical. “Mijn theaterdocent besloot me op te geven voor audities van Joop van den Ende-musicals, zodoende kreeg ik de rol van Simba in ‘The Lion King’.”

Champs Elysees

De jonge artiest blijkt een geboren uitblinker. Wanneer hij door zijn theaterdocent mee wordt genomen naar een optreden van de wereldberoemde beatboxer Rahzel, wordt hij door de grootheid himself op het podium geroepen om een stukje mee te doen. Hij doet het zonder moeite. “Vanaf dat moment heb ik ook dat opgepakt, om er uiteindelijk de finale van de Kunstbende mee te winnen.”

Het gaat F1rstman creatief gezien voor de wind. Hij acteert, beatboxt en voetbalt. Een ding blijft hopeloos achter: zijn school. “Om die reden besloot mijn vader dat het klaar moest zijn met het voetballen en de musicals. Tijd om me op school te richten. Mijn ouders waren streng tegen op het beatboxen, maar dat ben ik altijd blijven doen.” De vriendengroep van zijn broer regelde een studio, waardoor hij – als eerste in Nederland – dansbare rapmuziek kon gaan maken onder de naam NGS Entertainment.

De vriendengroep bleek voor geld te gaan, F1rstman wilde zich liever bewijzen en hogerop komen. “Ik dacht: dat geld komt nog wel. Dus ben ik solo gegaan onder de naam F1rstman. De eerste track die ik uitbracht, ‘Te Laat’, werd direct een succes. Ik kreeg fans, kreeg meer views op YouTube dan ik ooit gedacht had, maar ik was te lief. Labels zagen me over het hoofd, er was niemand die me begeleidde.”

Round & Round

Het blijkt de opmaat naar een eerste dieptepunt in het leven van de muzikant. Zijn studio ging kapot, zijn vriendin raakte zwanger en tot overmaat van ramp werd hij door zijn ouders het huis uit gegooid. “Alles ging helemaal kut. Tot ik mijn huidige tourmanager en beste vriend Robert leerde kennen. Hij zorgde ervoor dat ik alle onzin om mij heen links liet liggen, me ging focussen op mijn muziek.”

Zijn major break kwam in 2015, met de track ‘Round & Round’. De grote artiesten wilden nog niet met F1rstman samenwerken, dus ging hij zelf aan de slag met twee vrienden en twee rappers uit Amsterdam. Binnen een dag was de track een feit en besloot F1rstman iedere dj van Nederland ermee te spammen. “We hebben hem naar meer dan zevenhonderd dj’s gestuurd, bijna allemaal hebben ze hem het eerste weekend gedraaid in de clubs. We hoopten op een half miljoen views in zes maanden. Dat haalden we al in een maand. Toen begonnen de platenlabels te bellen.”

Non Verbaal

Het stopte voor F1rstman niet bij ‘Round & Round’. De track ‘Op En Neer’ volgde, die binnen de kortste keren goud ging, zijn nummer ‘Squat’ ging daar met een platinum status overheen en zijn nieuwste wapenfeit ‘Overal’ heeft inmiddels ook al de gouden hitstatus bereikt, maar is nog niet gestopt met groeien. F1rstman maakt eigen tracks, werkt samen met anderen, speelt zich in de kijker waar hij maar kan. Zoals hij zelf zegt: “Alles wat ik uitbreng moet viral gaan.”

F1rstman is geen type voor albums, hij bouwt liever anthems. Hij vuurt zijn tracks op de wereld af op zoek naar maximaal effect. “Mijn nummers moeten langdurig effectief blijven binnen een zo breed mogelijke doelgroep. Over twintig jaar moeten ze nog steeds beluisterd worden. Ik maak pas een album als ik een effect a la The Weeknd creëer. Dat elke track in de Top 40 komt en elke track z’n eigen videoclip krijgt.”

Boekingen F1rstman

Het is een kwestie van tijd eer dat werkelijkheid wordt. Met zijn energie, zijn zelfvertrouwen, 100.000 unieke streams per dag, 1,5 miljoen unieke views per week en zijn pure talent is F1rstman met recht een entertainer te noemen. De Pitbull van Nederland. Zoals hij het zelf zegt: “Het maakt niet uit of je me voor een bejaardentehuis zet of een peuterspeelzaal. Ik geef je de garantie dat het publiek losgaat.”

Luister zijn tracks en het is niet moeilijk om je een grote zaal vol feestend publiek voor te stellen. Niet voor niets droomt de ambitieuze artiest om zijn shows live naar een hoger niveau te tillen. Als het aan F1rstman ligt staat hij in de toekomst niet alleen op het podium, maar met een complete liveband. Zodat de F1rstman-sound niet ongemerkt aan je voorbij komt, maar binnenkomt tot in het diepste van je ziel.

Dat alles met zijn ouders en zijn vierjarige dochtertje in het achterhoofd. “Ik doe niets zonder de zegening van mijn ouders, mijn dochtertje is mijn engeltje. Sinds ik haar heb, sta ik zoveel positiever in het leven. Daarom moet ik minstens zo hard gaan als Bruno Mars of Beyoncé. Wat zij hebben is wat ik wil bereiken. Hoe meer mensen ik gelukkig kan maken, hoe beter. Give a smile, create a smile. Dát is mijn motto.”

Kom in de stemming

F1rstman boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen F1rstman bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met F1rstman, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u F1rstman in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

F1rstman boeken

Wilt u F1rstman boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u F1rstman wilt inhuren.

F1rstman boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!