Fietsorkest boeken?

fietsorkest boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Fietsorkest boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Fietsorkest

Van bicykletter tot chasse patate...

Het fietsorkest door de jaren heen (een historisch overzicht).

In 1998 kwamen de Eindhovenaren Ruud Schellekens (fietsenmaker en saxofonist) en Henrie Stribos (postbode en trompettist) op het idee om een oude 5-persoons-tandem die achter de fietsenzaak van Ruud lag weg te roesten, te gaan gebruiken voor een fietsorkest. De tandem die oorspronkelijk voor een kroegentocht met carnaval was gebouwd, werd opgeknapt, er werd met behulp van een voorvork een zesde zadel achterop toegevoegd, muzikanten werden geronseld en het eerste fietsorkest was een feit. Het kreeg de naam 'Bicykletter'.

't Brabants Fietsharmonisch Orkest

Er werd een repertoire bij elkaar gekocht en gearrangeerd en de eerste optredens werden geboekt. Na een veelbelovende start besloot Ruud in 2003 zijn rijwielzaak te verkopen en helemaal voor een nieuw, professioneel fietsorkest te gaan. Hij bouwde een nieuwe tandem die wat beter bestand was tegen het zware bestaan van een fietsorkest-fiets (met zes muzikanten plus instrumenten plus tandem kom je al gauw op een gewicht van 650 kilo...) en het orkest werd omgedoopt tot "'t Brabants Fietsharmonisch Orkest".

Boekingen Fietsorkest

Er werden muzikanten aangetrokken die veel tijd wilden vrijmaken voor het fietsorkest. Naast het spelend fietsen of fietsend spelen - wat u wilt - werd er werk gemaakt van slapstickachtige acts. Het aantal optredens steeg van 20 in 2004 tot 75 in 2006 en schommelt sindsdien rond de 50 per jaar. Het fietsorkest bleek een gouden concept, enig in zijn soort...!

Omdat we onze naam vaak moesten uitleggen besloten we in 2016 dat we voortaan eenvoudig "Fietsorkest" heten. De afgelopen jaren ontstond het plan om naast onze act in fanfarepakken een act te ontwikkelen op een tandem met racestuur en uitgedost als wielrenners uit de jaren 30. Nieuwe wielrenner-gerelateerde acts werden bedacht en de act kreeg de naam "Chasse Patate".

De huidige bezetting van het Fietsorkest

 • Louis Roeland (Stuurman/Bekkenist)
 • Ruud Schellekens (Altsax)
 • Hans Boschman (Tenorsax)
 • Pier Borkent (Trompet)
 • Wicher Gerrits (Accordeon)
 • Rob Musters (Bastuba / grote trom)

Kom in de stemming

Fietsorkest boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

 • Grootste aanbod van Nederland en België
 • Wij denken met u mee van A tot Z
 • Hoge klantenwaardering
 • Snelle reactie tijd
 • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Fietsorkest bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Fietsorkest, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Fietsorkest in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Fietsorkest boeken

Wilt u Fietsorkest boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Fietsorkest wilt inhuren.

Fietsorkest boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!