Piet Veerman

piet veerman boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 300 personen

Piet Veerman boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Piet Veerman

Piet Veerman (de koster) wordt geboren tijdens de oorlogsjaren op 1 maart 1943. Deze bijnaam heeft Piet te danken aan zijn moeder - Marie van de koster - omdat haar vader Crelis Steur - als bijbaan koster was in de Vincentiuskerk.

Op de kleuterschool krijgt Piet voor het eerst de kans om te laten zien of hij artistiek ook bij de familie hoort. De familie Steur is namelijk voor het merendeel acteur of actrice bij het amateurtoneel. Zijn schoolklas gaf toendertijd een voorstelling in de vorm van een musical over een zeereis van een schip met haar matrozen en kapitein. Piet speelde hierin de rol van laatstgenoemde en dit was eigenlijk zijn debuut op de bühne. Tijdens de lagere school blijkt ook het talent voor tekenen hetgeen duidt op artistieke aanleg.

Piet zijn vader is een veelzijdig muzikant die een trio vormt met Jan Bootsman en Klaas Schilder (vader van de andere Cat, Jaap Schilder). Vader Veerman is dan ook de grote inspirator geweest op het gebied van muziek en kunstschilderen. Wanneer Piet twaalf jaar oud is krijgt hij zijn eerste gitaar en verfdoos welke een periode inluiden van expressie en zelfstudie. In zijn jongere jaren trekt Piet al veel op met zijn neef Jaap Schilder, die ook gitaarlessen volgde. Niet lang daarna besluiten ze samen om als duo op te gaan treden onder de naam de "Everly Kosters" waarbij de samenzang en gitaarmuziek van "The Everly Brothers" natuurlijk een hoofdrol speelt.

The Cats

In begin jaren '60 had Jan Buys (Spruitje) een eigen dansschool die ook bij de jongeren veel populariteit genoot. Het is deze dansleraar die de muzikale aspiraties van Arnold Mühren en Cees Veerman koppelt aan die van Jaap en Piet. Zo onstaat het kwartet "The Mystic Four" dat vervolgens elk weekend bij "Spruitje" tijdens dansavonden live op de bühne te zien is.

Een platencontract kan niet uitblijven en aangevuld met Theo Klouwer wordt er getekend bij Bovema en gaat men verder onder de groepsnaam The Cats. Het duurt niet lang of de eerste hitnotering is een feit en velen zouden er nog volgen.

Piet Veerman neemt - als één van de leadzangers van de groep veel nummers voor zijn rekening en is mede hierdoor van onschatbare waarde voor The Cats. Maar ook als gitarist, componist en tekstschrijver levert Piet een belangrijke bijdrage. Zijn unieke stem en gevoel zorgen voor een combinatie die bijna niemand onberoerd laat. Liedjes als Lea, Marian, Why, Scarlett Ribbons, Times where when, Excuse me, You may already be a winner, Lovin' her was easier, Where I've Been Wrong, Rock 'n Roll, Vaya Con Dios en One Way Wind bezorgen menigeen nog steeds kippenvel.

Palingsound

Ook zijn er heel wat eigen composities en teksten die Piet aan het vinyl heeft toevertrouwd, Country Woman, Dreams, Lonely Walk, Trying to Explain, A Letter, Second pair of eyes, Rosie, A hard way of living, Let's Dance en Where I've Been Wrong en Conclusions zijn bijvoorbeeld een aantal titels die van zijn hand komen.

Met The Cats toert Piet over de hele wereld en het succes overtreft hun stoutste dromen. De ontvangen onderscheidingen zijn bijna niet te tellen, twaalf top drie noteringen in de Top 40 waarvan vijf keer op nr. 1, twaalf gouden- en twee platina elpees en ga zo maar door.

Tijdens zijn Cats-periode in 1975 maakt Piet Veerman zijn eerste soloplaat. "Rollin on a river" is een prachtig gevarieerd album. De gelijknamige titelsong wordt op single uitgebracht en behaalt een Top 10 notering, wanneer de elpee een aantal jaren later op cd wordt gezet behaalt deze de gouden status.

In 1980 komt platenmaatschappij Arcade met het verzoek om een elpee te maken met uitsluitend Countryklassiekers. De samenstelling van deze plaat mag door Piet zelf worden gedaan. Het resultaat heet "Back to You" en wederom gaan er meer dan 50.000 exemplaren over de toonbank. Dus ook het tweede soloalbum wordt met goud omlijst.

Boekingen Piet Veerman

In 1985 zet Piet definitief een punt achter The Cats vanwege grote problemen aan zijn stembanden - met bijna fatale afloop - welke hij had opgelopen tijdens de laatste "Flying high" tour. Het wordt even stil rond de solist maar in 1987 laat Piet weer van zich horen. Met "Sailing home" verrast hij vriend en vijand en de single haalt de eerste plaats in de Top 40 en blijft daar rotsvast vijf weken op staan.

De elpee "Piet Veerman" die daarop volgt is in recordtijd platina. Even later als de cd uitkomt worden er nogmaals 100.000 stuks verkocht, dus dat betekent dubbel platina. Ook in het buurland België wordt de hoogste eer gehaald en daar stond de single ook vijf weken op nummer 1.

Na dit enorme succes worden er onder het label CBS nog negen soloalbums uitgebracht waarvan "Cry of freedom", "In between", "The best of" en "My heart and soul" bekroont worden met platina. Ook de cd-singles afkomstig van de diverse platen- zijn regelmatig te vinden in de hitparades. In 1995 wordt er van platenmaatschappij gewisseld en onder Arcade maakt Piet "Dreams to remember" en "Mi vida", met de circa 80 favoriete highlights te vinden op deze solo-albums, heeft Piet een goud gerand visitekaartje afgegeven waarmee hij laat horen waartoe een stem met zijn combinatie van kleur, techniek en gevoel in staat is. Niet voor niets werd Piet in 1987 door het tijdschrift Playboy uitgeroepen tot "Godfather van de Palingsound".

One Way Wind

Iedere keer wanneer de hoog geachte en in 2002 overleden popjournalist Jip Golsteijn, Piet weer eens met afstand de beste zanger van West-Europa noemde, ontlokte dat bij Piet altijd de opmerking: "Overdrijven is ook een kunst Jip. En laten wij nou maar gewoon doen, dan doen we gek zat."

Piet Veerman zit nu bijna 40 jaar in het vak en is nog steeds ongekend populair en staat elke week nog wel eens ergens in Nederland op de bühne. Het bloed kruipt namelijk waar het niet gaan kan. Tevens is Piet voorzichtig aan het filosoferen over het repertoire van een nieuw uit te brengen album. Het creatieve werk in de studio mist hij toch wel een beetje, hoewel wat zou hij nog toe moeten voegen aan de veelzijdigheid van de muziek die hij samen met Gerard Stellaard produceerde en door laatstgenoemde op schitterende wijze is gearrangeerd.

Met The Cats en als soloartiest heeft hij eigenlijk alles bereikt wat een muzikant zich kan wensen en kan er worden teruggekeken op een briljante carrière.

Kom in de stemming

Piet Veerman

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
798 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Piet Veerman bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Piet Veerman, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Piet Veerman in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Piet Veerman boeken

Wilt u Piet Veerman boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Piet Veerman wilt inhuren.

Piet Veerman boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!