Jawat boeken?

Jawat-boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Jawat boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Jawat

Een treffende naam voor een man die recht voor z’n raap teksten rapt en over het podium raast als een Jack Russel op speed. Op het album 'Buiten Westen' van de Zwolse beatmaker Kubus kregen liefhebbers al een voorproefje van de in-your-face stilo van Jawat! Het nummer 'Koppensnellers' vormt een van de hoogtepunten op die schijf en al snel rees de vraag; Wie is Jawat?!. Dit jaar tourde de rapper samen met diezelfde Kubus, Sticks (Opgezwolle) en Raymzter met succes door Nederland. Zijn podiumreputatie neemt gaandeweg steeds grotere vormen aan. Inmiddels luistert heel hiphop-minnend Nederland naar zijn debuutalbum Ut Zwarte Aap!

DuvelDuvel

Raoul G. (Jawat!) begint ruim veertien jaar geleden met het schrijven en opnemen van zijn, toen nog Engelstalige, lyrics onder de naam Smook. Met de formatie Skiffo's maakt hij op regionaal niveau herrie met een vriend die later bekend zal worden als DuvelDuvel. Jawat! neemt zijn rapkwaliteiten op dat moment nog niet serieus. Hij heeft niet de behoefte om het professioneler aan te pakken. Hij is met zijn hoofd nog te veel op straat, zoals hij op Ut Zwarte Aap vertelt. Hoewel Raoul in heel Nederland sporen achterlaat, komt hij in 2001 toch weer uit in Zwolle. Daar loopt hij de mannen van Opgezwolle tegen het lijf,  waarmee het meteen klikt. Jawat! heeft inmiddels zijn neus vol van zijn eigen gekloot en hij besluit zich op de muziek te storten. Hij neemt een berg tracks op met Dion, een producer die heen en weer pendelt tussen Zwolle en Kampen. Veel optredens volgen en Jawat! maakt nummers met Kubus (Buiten Westen), Delic (Opgezwolle) en natuurlijk Duvel. Nu is daar Ut Zwarte Aap. De titel wordt door de man zelf alsvolgt verklaard: "Van oudsher ben ik een van de apen van DuvelDuvel, maar tegenwoordig kent men me beter als het zwarte schaap van Opgezwolle. Voeg die twee gegevens samen en je krijgt 'UT ZWARTE AAP, Jawat!"

Portie persoonlijke lyrics

De teksten en flow van Jawat! zijn zeer origineel en de kleine rapper schuwt een flinke portie persoonlijke lyrics niet. Jawat! gunt de luisteraar een blik in zijn persoon, al komt hij er zelf niet altijd even goed vanaf.  Op een nummer als Vondeling, waarin Jawat! onder anderen rapt over zijn ervaringen met overheidsinstanties en het overleven op de straat, legt hij zijn ziel bloot op een voor hiphop-begrippen ongekend eerlijke manier. Ook Zo Alleen beschikt over die ontwapenende eerlijkheid; de rapper vertelt hoe hij poogt op de been te blijven zonder zijn vriendin aan zijn zijde. Tegelijkertijd zorgt de explosieve energie van Jawat! ervoor dat je bij de les blijft. Want, vergis je niet, Jawat! is naast gevoelig ook keihard en eerlijk. Zo schroomt hij op Plakka niet de luisteraar te vertellen wat er volgens hem mis is met de Nederlandse hiphop-scene.  De rauwe beat van Kubus legt een muzikaal tapijt waar Jawat! goed mee uit de voeten kan; vurig wast Jawat! op die track verbaal de oren van nepgangsterrappers.

Boekingen Jawat

Zijn debuut bevat beats van vooraanstaande Nederlandse beatmakers als Delic (Opgezwolle) Duvel, Kubus (Buiten Westen) en Dion. Gastraps komen van Duvel, Rico en Sticks. In december 2005, won Jawat! de Grote Prijs van Nederland en kwam op vinyl een EP uit met tracks van zijn album Ut Zwarte Aap. Momenteel is Jawat! te horen op het nieuwe album Eigen Wereld van Opgezwolle en werkt hij druk aan nieuwe projecten.

Kom in de stemming

Jawat boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
781 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Jawat bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Jawat, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Jawat in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Jawat boeken

Wilt u Jawat boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Jawat wilt inhuren.

Jawat boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!