Kane boeken?

kane boeken
icon-clock

Tijdsduur

60 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Kane boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Kane

Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen ontmoeten elkaar eind vorige eeuw min of meer toevallig (op Schiphol, waar ze hun toenmalige vriendinnetjes op het vliegtuig zetten richting een talencursus in Zaragoza). Sindsdien zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.

Dinand (student bouwkunde, strandtenthouder te Scheveningen, rockzanger, podiumdier, perfectionist) en Dennis van Leeuwen (gitarist, muziekfanaat, rocker pur sang) vinden elkaar tijdens een vijf uur durend gesprek ‘in de caravan achter Dinands standtent’. Ze herkennen in elkaar dezelfde gedrevenheid, liefde voor muziek en ambitie om het helemaal te gaan maken. Het is 1999 en KANE is een feit.

En ja, ze gaan het maken. ‘Het bandje’ KANE debuteert in het Rotterdamse kroegje De Vagebond - de tent staat meteen op z’n kop -, en verovert Nederland in ongekend tempo. Hordes waarover andere beginnende bands meestal struikelen, worden door hen ogenschijnlijk moeiteloos genomen.

Een platencontract, airplay op de belangrijkste radiostations, hits (na doorbraaksingle Where Do I Go Now volgt de klapper Damn Those Eyes), clubtours, triomfen op grote festivals als Pinkpop, Parkpop en Werchter, allerlei Awards … de wapenfeiten volgen elkaar in hoog tempo op. Maar minstens zo belangrijk: van meet af aan is er een duidelijke KANE-sound.

Melodisch sterk, toegankelijk en veelzijdig

Invloeden zijn er te over. Ze variëren van U2 tot Andre Hazes, van grunge tot country en grunge, van Red Hot Chili Peppers tot Jimi Hendrix, Prince en Andy Tielman. KANE brouwt uit al deze elementen een uit duizenden te herkennen eigen geluid. De composities van Dinand en Dennis zijn melodisch sterk, toegankelijk en veelzijdig. Ze kunnen keihard rocken, maar de luisteraar ook emotioneel bij de lurven pakken.

Genoemde KANE-sound krijgt op hun verschillende studioalbums – met behulp van steeds wisselende bezettingen - telkens een eigen inkleuring. Debuut As Long As You Want This (2000) is een typische jonge hondenplaat, waarop de energie en passie alle kanten opschieten. Deze eerste CD bivakkeert anderhalf jaar in de Nederlandse albumlijsten en haalt dubbel platina. Het levert KANE in dat jaar niet alleen een eerste Edison en TMF Award op, maar ook een MTV Europe Music Award in de categorie Beste Nederlandse band. Deze onderscheiding zullen ze ook in 2001 en 2004 winnen.

Eerste Nederlandse band die voetbalstadion uitverkoopt

Op So Glad You Made It (2001) worden diezelfde passie en energie omgezet tot breed uitwaaierende gitaarrock, met hoog spiritueel gehalte en soms bijna psychedelische ondertoon. De plaat is een afgewogen werkstuk en bevat grote hits als So Glad You Made It, Let It Be en Rain Down on Me. Bovendien zijn Dinand en Dennis zo langzamerhand Bekende Nederlanders geworden. De band doet steeds grotere concerten (twee maal Ahoy en Pepsi Stage, vier keer Heineken Music Hall), met als klap op de vuurpijl het optreden op 28 juni 2003 in de Amsterdam Arena. KANE is de eerste Nederlandse band die op eigen kracht een voetbalstadion uitverkoopt.

Het indrukwekkende Fearless, het derde KANE-album (2005), is duister van toon. De plaat staat in het teken van Dinands rouwverwerking, na het verlies van zijn vrouw, actrice Guusje Nederhorst. Als eerbetoon neemt hij een dag na haar overlijden het intieme Dreamer op. Enkele dagen later, op 4 februari 2004 (haar verjaardag) wordt het liedje bij vrijwel alle Nederlandse radiostations om twaalf uur 's middags gedraaid. Het nummer schiet onmiddellijk naar de eerste plaats van de hitlijsten. Zo vergaat het ook de singles Something To Say en Fearless. Het gelijknamige album komt na de release eveneens meteen binnen op nummer 1 van de albumcharts. Het succes levert KANE een 3FM Award en een zoveelste TMF Award op. Ook doet de groep weer enkele grote optredens, zoals op het strand van Almere (32.000 bezoekers) en op het Haagse Malieveld (40.000 bezoekers).

Boekingen Kane

Het grotendeels in New York opgenomen Everything You Want (2008) weerspiegelt Dinands herwonnen levensgeluk. De plaat laat een band horen die het ‘lol hebben in muziek maken’ opnieuw centraal stelt. In een aantal nummers wordt op een sexy manier geknipoogd naar zwarte muziekgenres als soul en funk. Het album behaalt de eerste plaats van de albumcharts en de single Shot Of A Gun wordt een nummer 1 hit. Ook nu maakt KANE een lang gekoesterde droom waar: op 28 juni 2008 wordt opgetreden in de Rotterdamse Kuip.

En zo bestaat KANE in 2009 dus tien jaar. Jaren van keihard werken, successen, soms een diep dal, persoonlijke dramatiek, ambitie, roem, plezier, lachen, vriendschap en nog steeds diezelfde bijna jongensachtige gedrevenheid om het helemaal te gaan maken in de popmuziek. Om Dennis te citeren: ‘never a dull moment.’ Woorden die ongetwijfeld ook alles zeggen over de toekomst die KANE tegemoet gaat.

Kom in de stemming

Kane boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Kane bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Kane, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Kane in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Kane boeken

Wilt u Kane boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Kane wilt inhuren.

Kane boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!