BLOF boeken?

Blof-boeken
icon-clock

Tijdsduur

40 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Blof boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie BLØF

‘Het ging anders dan we dachten’. Deze openingszin uit BLØF’s ‘Aanzoek zonder ringen’ uit 2006 werd opeens op een onbedoelde manier zeer actueel.

Toen in maart 2020 de coronapandemie uitbrak, was BLØF net begonnen aan een theatertour. Intussen werkte de band aan een nieuw album. Die theatertour werd noodgedwongen afgebroken en ook festivals en evenementen gingen voor lange tijd niet meer door. De band, gewend om jaar in jaar uit veel concerten te spelen, was, zoals zoveel andere bands, behoorlijk uit het veld geslagen.

Maar gelukkig kan een band die niet het podium op mag, altijd nog de studio in. En dat deden ze dan ook. De mannen stortten zich op het maken van een nieuw album.  Met producer Dries Bijlsma en technicus/mixer Huub Reijnders werkte BLØF in verschillende studio’s in Nederland en Duitsland aan wat in eerste instantie een vierluik van EP’s zou worden.

Al vele jaren aan de top

Het eerste deel Polaroid-01 kwam uit in het najaar van 2021, met vijf nummers waaronder de singles ‘Horizon’ en ‘Doe het dan’. Het was de bedoeling dat er in de loop van het volgende jaar nog drie EP’s zouden volgen. Maar gaandeweg bleek dat de band zoveel aanzetten tot nieuwe liedjes had, dat ze nog wel een jaar nodig zouden hebben om dat allemaal af te maken. Dat vonden de mannen te lang duren. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het laatste studio-album Aan (voorjaar 2017) uitkwam. Bovendien bestaat BLØF in 2022 precies 30 jaar. Dat moet natuurlijk groots worden gevierd, met een jubileumconcert en een nieuw album.

Dus werden de plannen opnieuw omgegooid, zoals nogal gebruikelijk was geworden in corona-tijd. De band besloot het album Polaroid af te maken, door de EP aan te vullen met acht extra songs. Nu Nederland weer langzaam van het slot af gaat, is de nieuwe single ‘Bitterzoet’ de eerste aanloop naar de release van Polaroid.

Liefde, verlies en rouw

De liedjes op Polaroid gaan over liefde, verlies, rouw, maar vooral ook over een hernieuwd vertrouwen in de toekomst, nieuwe energie en het verlangen weer te gaan doen waar de band goed in is: optreden en muziek maken. Veel van de 13 liedjes zijn geschreven en deels opgenomen in een vanwege de corona-sluiting verlaten hotel op Terschelling: bij zee en strand voelt BLØF zich nog altijd thuis. Als band die niet kon optreden, was het soms moeilijk de eenheid en de hechte onderlinge band te bewaren, maar na een dag spelen en opnemen konden ze die weer hervinden rond de kachel.

Ondanks de locatie waar veel liedjes ontstonden is Polaroid, op de titelsong na, geen plaat geworden waar zee en strand een hoofdrol spelen, maar de melancholie is nooit ver weg. De single ‘Bitterzoet’ gaat over herinneringen die niet alleen maar mooi zijn. Het gaat over gemengde gevoelens, die ook weer samenhangen met de pandemie van de afgelopen twee jaar. Tijd voor bezinning is altijd goed, maar te veel tijd is ook frustrerend, vanwege de onmogelijkheid om te kunnen spelen en het gebrek aan perspectief. Het album Polaroid is dan ook een collage van die tegenstrijdige gevoelens en gedachten.

Boekingen Blof

Bijzonder om te vermelden is dat deze plaat zowel BLØF’s kortste (‘Doe het dan’) als langste nummer ooit bevat: ‘Wonderen zijn welkom’. Sommige zaken lieten zich zeer kernachtig samenvatten en voor andere onderwerpen nam de band uitgebreid de tijd. En dat heeft geresulteerd in een album met 13 songs, dat verschijnt op 8 april en ook verkrijgbaar zal zijn als dubbelaar op gekleurd vinyl.

30 jaar BLØF

Door alle aangepaste plannen is Polaroid dan toch gereed het komend voorjaar. Op tijd om samen met de jubileumconcerten (8 en 9 april in Ziggo Dome Amsterdam) een nieuw begin in te luiden. De jubileumshow zal niet alleen de nadruk leggen op 30 jaar BLØF, maar zal ook veel nieuw werk bevatten. Voor de band voelt het heel fijn dat ze dit feest in een jubileumjaar niet mislopen en dat ze de rest van het jaar kunnen spelen en af en toe terugkijken op hun omvangrijke oeuvre. Maar vooral vooruitzien, naar weer kunnen optreden en de fans weer in de ogen kijken als ze staan te spelen.

In de loop van dit jubileumjaar verschijnt er ook nog een nieuwe BLØF-verzamelaar, ook op vinyl. Ook worden de BLØF-archieven opgeschoond en komt niet eerder uitgebracht of onbekend materiaal online. Daarnaast verschijnt dit jaar, in de serie Taalkunstenaars van uitgeverij Nieuw Amsterdam, een bloemlezing van de teksten van Peter Slager, door hemzelf samengesteld en van toelichtingen voorzien.

Kom in de stemming

BLOF boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
813 beoordelingen Laatste beoordeling: 18 uur geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Blof bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Blof, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Blof in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Blof boeken

Wilt u Blof boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Blof wilt inhuren.

Blof boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!