Pointer Sisters boeken?

pointer sisters boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Pointer Sisters boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Pointer Sisters

De Pointer Sisters hebben een lange en succesvolle carrière in de muziekindustrie achter de rug. Ze begonnen hun formele zangopleiding in de kerk van hun vader, The Church of God in West Oakland, Californië. Ze verwierven wereldwijde bekendheid en hebben een plaats veroverd in de geschiedenis van de popmuziek. In 2017 noemde Billboard ze als een van de top vijf vrouwelijke groepen aller tijden.

Hun debuutalbum uit 1973 leverde hen al snel mainstream succes op en ze kwamen terecht op radio, televisie en de Billboard-hitlijsten. In 1975 won het kwartet hun eerste Grammy Award voor een country-western deuntje "Fairytale", geschreven door Anita en Bonnie Pointer. Als gevolg hiervan werden de zussen de eerste zwarte vrouwelijke groep die optraden in de Grand Ole Opry. "De King" zelf, Elvis Presley, nam hun lied op, op zijn laatste studioalbum. De groep kwam in 1976 op het grote scherm in de film Car Wash, met in de hoofdrol Richard Pryor. Datzelfde jaar namen ze hun vierde en laatste album op als kwartet.

I'm so excited!

Toen de zussen een trio werden, bestaande uit Anita, June en Ruth, besloten ze een rock 'n roll album op te nemen. De debuutsingle van het trio, Bruce Springsteen's "Fire", ging naar nummer-2 in de hitlijsten en begon een reeks hitlijsten. Het nummer "He's So Shy" werd een volkslied voor de vrouwenbeweging en de single "Slow Hand" was een zwoel, sexy nummer waarvan sommige radiostations destijds weigerden het te spelen. Desalniettemin bereikte het nummer-2 in de hitlijsten en blijft het een favoriet.

De titel van hun album uit 1983 vatte precies samen wat het trio ging doen: Break Out. Bij de release noemden critici het nieuwe album "The Pointer Sisters op hun meest brutale, meest brassistische, up-tempo beste". Toen Ruth de leiding nam voor "Automatic", sprong haar dieper dan diepe zang praktisch van het vinyl en hielp de single helemaal naar de nummer-5 positie. Met de komst van 24 uur per dag muziek op televisie, werden The Pointer Sisters een van de eerste zwarte acts die hun video's in zware rotatie op MTV speelden. "Jump (for my love)" racete naar # 3 in de popcharts en "I'm So Excited" haalde de Top 10! Tot op heden is het nummer meer dan 2,5 miljoen keer op de radio gespeeld.

"Neutron Dance" met gospel-spiked shouts steeg naar # 6 in de hitlijsten en werd opgenomen in de hitfilm "Beverly Hills Cop". Het succes van het album leverde de zussen twee Grammy Awards en twee American Music Awards op. Break Out was triple-platina gecertificeerd en daarmee het best verkochte album uit de carrière van The Pointer Sisters. Hun volgende album behaalde platina succes en produceerde de hitsingle "Dare Me" en nog een American Music Award. Voordat het decennium voorbij was, speelden de zussen in hun eigen tv-special op NBC.

Boekingen Pointer Sisters

In de loop der jaren heeft de groep vele prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze hebben zestien albums opgenomen, plus een castalbum om hun 46 weken durende tour door de musical Ain't Misbehavin 'te benadrukken. Ze waren vereerd om deel te nemen aan de opname van "We Are The World".

In de afgelopen jaren heeft de groep opgetreden met enkele van de grootste symfonieorkesten ter wereld, waaronder San Francisco, Jacksonville, Atlanta's Symphony Orchestra en de beroemde Boston Pops. Ruth Pointer zet de muziek van The Pointer Sisters overal ter wereld voort met haar dochter en kleindochter.

Kom in de stemming

Pointer Sisters boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Pointer Sisters bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Pointer Sisters, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Pointer Sisters in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Pointer Sisters boeken

Wilt u Pointer Sisters boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Pointer Sisters wilt inhuren.

Pointer Sisters boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!