Rondé boeken?

Ronde-boeken
icon-clock

Tijdsduur

60 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Ronde boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie RONDÉ

Nog even, en het is lente. Je kunt het voorjaar bijna aanraken. Perfect getimed brengt RONDÉ hun tweede album uit, getiteld ‘Flourish’. De band, die in 2014 doorbrak met single ‘Run’, staat in volle bloei, als een bloem die opengaat en al haar geheimen prijsgeeft. De zoektocht van de rusteloze twintiger naar zichzelf, het thema waar het gelijknamige debuutalbum mee was doorspekt, heeft plaatsgemaakt voor de realisatie dat je moet vasthouden aan je eigen identiteit, dat je volledig moet zijn wie je bent en jezelf niet moet verliezen in liefde, verlangen, een uitgaansroes of verdriet.

Experimenteren in de studio

Frontvrouw Rikki Borgelt: “Deze plaat beschrijft een groeiproces. Het staat symbool voor wie wij nu zijn. We bekennen meer kleur, de muziek heeft meer karakter.” Was het gelijknamige debuutalbum nog een mengelmoes van materiaal dat de band – toen nog ‘groentjes’ zoals ze zelf zeggen – bij elkaar had verzameld over langere tijd, dit keer ging het vijftal gericht de studio in, bepakt met een rugzak aan ervaring, een sterke muzikale en persoonlijke basis en de drift om te experimenteren.

We gaan ervoor!

Gitarist Armel Paap noemt het album echt een geheel. ’Dat komt door de manier waarop we het dit keer hebben aangepakt. Voor deze plaat ontstond alles from scratch in de studio: de vocalen, de sounds en de beats. We namen alles vanaf het begin op, zodat het meeste dat je hoort grotendeels demo’s zijn. Die zijn meestal de beste.” Rikki voegt daaraan toe: “Als ik het proces van ons debuut vergelijk met deze plaat, waar we nu staan en naartoe willen, voelt het alsof we een pad zijn ingeslagen van ‘we gaan ervoor!’. Alsof je heel lang op het strand hebt gestaan en naar de zee hebt gekeken, en nu de zee inloopt en gaat drijven. Dat voelt een beetje ongemakkelijk, alsof je net de bodem niet kan raken, maar je moet er gewoon voor gaan.”

Berlijn als inspiratiebron

Ook dit keer werkte RONDÉ met producer Niels Zuiderhoek in diens studio in Berlijn, inmiddels een tweede thuis voor de band. Armel: “Het feit dat je op een andere plek bent, draagt bij aan het creatieve proces. En Berlijn is zo’n inspirerende plek! Vooral de rauwheid van Oost-Berlijn, de geschiedenis die daar in de lucht hangt. Je snuift die typische sfeer iedere dag op.” Ook Rikki voelt zich er als een vis in het water, om weer heel andere redenen. “Wat ik heel chill vind aan Berlijn is als je een bar of club binnenkomt: nobody gives a shit who you are. Iedereen doet zijn eigen ding. Er wordt niet naar je gekeken, niet over je gepraat. Een verademing.”

Jezelf blijven en accepteer tegengas

Koren op de molen voor een van de meest eigenzinnige frontvrouwen van Nederland, die opvalt met haar karakteristieke stem, sterke karakter en mysterieuze uitstraling. “Je moet je vastklampen aan je eigen identiteit. Dat vind ik het mooiste aan een mens, dat je je eigen mens bent. Uiteindelijk gaat het erom wie ben jij, wat wil jij doen, wat heb jij te zeggen. Iedereen heeft een stem. Ik voel me af en toe een vrijgevochten ziel. Ik heb hard moeten knokken om mezelf te kunnen zijn. Als je volledig jezelf bent, dan gaat niet iedereen dat accepteren, dus je krijgt ook tegengas. Dan moet je leren zwemmen tegen de stroom in.”

Album 'Flourish'

Een deel van de songs op ‘Flourish’ gaan daarover, maar stippen ook de verschillende manieren waarop je verwijderd kan raken van jezelf aan. ‘Calling’ gaat over “not taking shit from no one”, ‘New Day’ over het achterlaten van negativiteit, ‘No Worries’ over gelukkig zijn met wat je hebt en dat je daarvan moet genieten, terwijl ‘We Got It’ een statement is over de kracht van vrouwen.

Duistere dreigende toon

‘Flourish’ is opgebouwd uit twaalf sterke tracks, waarvan er twee om verschillende redenen extra in het oog springen. ‘Fourteen’ vertelt het levensverhaal van een jonge prostituee die door Rikki geïnterviewd werd tijdens haar studie rechten. Ze wilde een werkstuk maken over vrouwenhandel en sprak iemand die al sinds haar veertiende haar geld verdiende met seks. De gedachten aan dat gesprek werden getriggerd door de piano die in de studio stond, waarin een demper zat die een duistere en dreigende toon produceerde. Ze begon een beat te maken van die toon en de zin ‘I’ve been making money since I was fourteen’. De rest volgde als vanzelf.

All That Was Left

Het meest aangrijpende liedje op het album is ‘All That Was Left’, dat Rikki schreef als uiting van dankbaarheid en verdriet over het verlies van haar vader, die zelf ook muzikant was. Hij overleed elf jaar geleden aan kanker. Rikki verloor daarmee haar beste vriend, met wie ze urenlange autoritten maakte en die een lichtend voorbeeld voor haar was. Het duurde jaren voordat ze erover kon praten, maar nu schreef ze haar verdriet van zich af op ‘All That Was Left’. Het is de afsluiter van de plaat, en zal een snaar raken bij iedereen die een dierbare heeft verloren. Tijdens zijn ziekte kon hij niet meer praten, en dus schreven Rikki en hij elkaar briefjes, vertelt ze. “Op een van zijn briefjes stond dat ik vooral iets creatiefs moest gaan doen en mezelf niet moest conformeren aan wat anderen vonden dat ik moest doen. Dus nu zet ik zijn creatieve dingen voort.”

Boekingen RONDÉ

‘Flourish’ laat een opener en eerlijker RONDÉ horen. Een band die zich heeft verdiept, kleurrijker en uitgebalanceerder is geworden; met meer lagen, moodier, donkerder en frisser. Een band in de volle bloei van hun carrière. Rikki: “Dit voelt voor mij als onze eerste plaat. We weten beter wie we zijn, als personen en als band. We zijn er klaar voor. We’re ready.”

RONDÉ
Rikki Borgelt (zang)
Adriaan Persons (keyboards
Armel Paap (gitaar)
Sharon Zarr (drums)
Cas Oomen (bas)

Kom in de stemming

Rondé boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
813 beoordelingen Laatste beoordeling: 17 uur geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Ronde bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Ronde, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Ronde in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Ronde boeken

Wilt u Ronde boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Ronde wilt inhuren.

Ronde boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!