Tiroler Teufel boeken?

Tirolerteufel-boeken
icon-clock

Tijdsduur

1 x 30 minuten

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Tiroler Teufel boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Tiroler Teufel

Peer Heijligers

In tegenstelling tot wat zijn bekende naam doet vermoeden, begon Peer pas op 13 jarige leeftijd met wienerles. Al gauw bleek er een verborgen talent tot ontwikkeling te komen. De dagelijkse verplichting om minimaal een uur te oefenen is hem zeer zeker ten goede gekomen. Wienertreffens waren van huis uit verplicht en hoewel Peer hier niet zo van kon genieten als zijn ouders, heeft hij hier wel zijn basis en eerste ervaring opgedaan. Met de oprichting van de Palemiger Spatzen, heeft hij een aantal grote successen gehad. Allemaal ervaringen die bij gebleven zijn als leuk. Alles blijkt een mooie herinnering te zijn.

Tijdens het tijdperk met de Palemiger Spatzen, kreeg Peer maar niet genoeg van muziek. Zo richtte hij ook “Alpen Power” en “die flegel” op en schreef hij samen met Guus Smeets een aantal liedjes voor andere artiesten, zoals o.a. Sjef Diederen en Angelina. Buiten deze genoemde bezigheden vond hij toch nog tijd en motivatie om ook deel te nemen aan het Duo Tiroler Teufel. Met gepaste trots en bescheidenheid vertelt hij hierover. Daarnaast leerde hij ook basgitaar spelen.

Bandleden met muzikale achtergrond

Christian van Os

Als jongetje van drie, haalde hij de kasten van zijn moeder leeg om pannen, deksels en potlepels te gebruiken om de basis te leggen voor zijn huidig drumwerk. Moederlief heeft heel wat pollepels moeten kopen in die tijd. Alles waar op te trommelen viel, werd gebruikt.

Al gauw mocht Christian naar de drumles. Zoals het een goede les betaamd, werd er eerst geoefend op een broodplankje. Dit was natuurlijk niet stimulerend genoeg voor de jonge drummer, die liever gelijk aan het “ echte werk” begon. Vaak heeft hij daarom dan ook gekozen voor zijn vrijheid in plaats van consequent dagelijks te oefenen. Uiteindelijk stopte hij met drummen en deed hij een aantal jaar niks met muziek. Toen Christians zus een kamerorgel kreeg, waar zij zelf uiteindelijk niet zoveel interesse in bleek te hebben, heeft Christian daar regelmatig wat op getokkeld. Al gauw werd duidelijk dat hij daar ook wel talent voor had. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een muzikale samenwerking van 22 jaar met zijn eigen vader onder de naam “ Duo Wesley Sound”,waarbij hij keyboard /synthesizer bespeelde. Ondertussen ontdekte hij dat hij ook een bijzondere interesse had in de “steirische harmonika”. Zijn voorkeur ging duidelijk uit naar instrumenten die niet elektronisch gestuurd zijn. Hij leerde wiener spelen en ging weer drummen.

Samenwerking tussen Peer en Christian

Peer had met “Die Flegel” een band met een verrassende sound die insloeg bij jong en oud. Christian op zijn beurt, richtte “Tiroler Teufel” op, die bestond uit diverse bandleden waaronder ook Wolter Scheffers des tijds de accordeonist bekend van “Pinchitos Caliente”. Tiroler Teufel ging na diverse formaties en talloze repetities na het eerste optreden weer uit elkaar. Peer zocht toen voor die Flegel een toetsenist ter vervanging. Zo ontstond de eerste prettige samenwerking tussen Peer en Christian. Deze “vervanging” duurde ruim twee jaar. Voor beiden een geweldige tijd waarnaar ze nog steeds met een lach terugkijken.

Uiteindelijk ging om onvoorziene omstandigheden “ die flegel” uit elkaar. Aan dat tijdperk kwam een einde, maar waar er een deur sluit, opent zich een andere. Peer ging verder zijn eigen weg met de Palemiger Spatzen en Christian ging met jeugdvriend Roy Stekhuizen als duo verder. Na overleg met vroegere bandleden is de naam Tiroler Teufel herboren. Deze twee-man formatie bleek een hit! Na 4,5 jaar “on the road” kwam echter een eind aan de zeer succesvolle formule van Tiroler Teufel in de vorm van Christian met Roy.

Boekingen Tiroler Teufel

Peer had op dat moment even een vervanger nodig voor een bandlid van de Palemiger Spatzen. Hij kwam met Christian hierover aan de praat en door een samenloop van omstandigheden, liep alles iets anders dan gedacht. Aangezien ze beiden in hetzelfde dorp wonen en er muzikaal maar zeer zeker ook privé een leuke klik bestaat, is het idee ontstaan om met zijn tweeën de koppen bij elkaar te steken en de vroegere prettige samenwerking te hervatten.

Kom in de stemming

Tiroler Teufel boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
813 beoordelingen Laatste beoordeling: 17 uur geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Tiroler Teufel bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Tiroler Teufel, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Tiroler Teufel in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Tiroler Teufel boeken

Wilt u Tiroler Teufel boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Tiroler Teufel wilt inhuren.

Tiroler Teufel boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!