Blaudzun boeken?

blaudzun boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Blaudzun boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Blaudzun

_UP_ is het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden. Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: 'Als ik het vergelijk met een schilderij is _UP_ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen. Jupiter part 1 en 2 lijken haast studies om erachter te komen wat ik echt wilde maken.' Want naast het slot van het drieluik is _UP_ ook een duidelijke afwijking van het oorspronkelijke idee. Johannes: 'Ik ben erachter gekomen dat ik van iets rijpere wijn houd. Niet van de eerste oogst.'

Jupiter was nodig. Blaudzun had grote successen beleefd met Heavy Flowers (2012) en Promises Of No Man's Land (2014). Vanuit precies hetzelfde palet blijven schilderen was geen optie. De drang bestond om te werken zonder vooropgezet plan. Het was bedenken, schrijven, opnemen, onmiddellijk uitbrengen en vaak gelijktijdig touren. Het verlangen om een drieluik te maken, leefde al langer. Johannes: 'Wat eruit kwam, dat was het. De enige begrenzing waren de drie delen, waarin ik op zoek ging naar wat het precies moest worden.' De nummers op Jupiter Part 1 leunden op één thema, als een dancetrack van bijna sexy en dansbaar. Dat werd ook meegenomen op Jupiter Part 2, al was er al meer ruimte voor het sterke liedje waar Blaudzun een patent op heeft. Waarna de zanger er achter kwam dat het toch anders moest. Of eigenlijk, dat best veel anders moest. Dat is te horen op _UP_.

_Hey now

Johannes: 'Ik weet nu hoe het werkt om in korte tijd iets te maken en het snel uit te brengen. Maar ik geloof toch meer in de tijd nemen. De twijfel toelaten. Op _UP_ is elke noot die ik speel en elke melodielijn die ik zing gewogen. Vaak ervaar ik bij een schilderij, plaat of boek van een ander hoe veel tijd erin zit. Dan voel je de rijkdom tussen de regels door. Ik las dat Tommy Wieringa nadat hij een boek af had, tóch nog naar de Waddeneilanden ging om elk woord opnieuw te wegen. Zo ben ik met _UP_ ook te werk gegaan. Bij elke noot dacht ik: zo ga ik hem zingen en niet anders.'

Vergeleken met het volle, archaïsche geluid van platen als Heavy Flowers en Promises Of No Man's Land is _UP_ lichter. Wat minder topzwaar. De manier van spelen tijdens zijn Jupiter-tournees en de recente theaterconcerten heeft er een rol in gespeeld. Blaudzun heeft geleerd rust toe te laten. De nummers van _UP_ zijn stuk voor stuk geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie, focus op de zang. Dat is een bewuste keus. Johannes: 'Ik heb mijn stem weer op de voorgrond geplaatst.

Boekingen Blaudzun

Mijn zang stond de laatste tijd erg in dienst van de muziek, verzand in het geheel, maar ik heb besloten dat ik een fucking zanger ben. Wat dat betreft zijn Adele, Beyoncé en ook Nick Cave mijn grote voorbeelden geweest. Toen ik deze winter op een Spaans eiland was, fietste ik door straten waar muziek hard uit cafés schalde. Wat hoor je dan echt goed door de ramen heen? De vocalen. Ik besefte dat ik mijn stem weer uit het gesteente moest hakken. Melodie drijft deze plaat en mijn stem is daar het vehikel van.'

Ergens is Blaudzun dankzij Jupiter ook terechtgekomen bij wie hij was. Op _UP_ wordt weer sehnsucht, heimwee en herfst toegelaten. En zo nu en dan wat strijkers. Johannes: 'Eigenlijk is dit de eerlijkste manier om muziek te maken. Zo dicht mogelijk bij jezelf blijven.' Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven. Eerste single '_hey now' die in de eerste week van januari uitkwam werd meteen Top Song bij Radio 2 en belandde wereldwijd van Mexico tot IJsland, van Argentinië tot Denemarken in belangrijke Spotify-playlisten. Johannes: 'Ik heb dat nog nooit gehad met een track, ook niet met 'Promises Of No Man's Land'.

_UP_ van Blaudzun

Ik ben er erg blij mee.' Het is veelzeggend dat '_hey now' een jaar na de single 'Mud' is verschenen. Johannes: 'Je moet nooit in de modder blijven liggen, maar je moet doorgaan. Naar boven kijken. Vandaar ook de albumtitel: _UP_. Het is een positieve plaat in tijden van donkerheid. Je kunt 's ochtends somber lezen op Blendle, maar je kunt ook beslissen om door te gaan en te genieten. In deze plaat zit levenslust.'

_UP_ had zonder Jupiter part 1 en 2 niet kunnen bestaan maar het is ook een her uitvinding van wat Blaudzun was. Het komt hier samen. Johannes: 'Voor mij is deze plaat de ultieme balans.'

Kom in de stemming

Blaudzun boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Blaudzun bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Blaudzun, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Blaudzun in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Blaudzun boeken

Wilt u Blaudzun boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Blaudzun wilt inhuren.

Blaudzun boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!