Haris boeken?

Harris-boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Haris boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Haris

De Nederlandse zanger Haris zag op 25 mei 1995 het levenslicht. De Eindhovenaar van Bosnische afkomst kreeg zijn liefde voor muziek met de paplepel ingegoten, maar dan wel vooral muziek die zijn ouders graag luisterden. “Ik ben opgegroeid met Bosnische muziek”, vertelt de 24-jarige zanger. “We luisterden niet naar The Beatles of Queen. Joegoslavië had zijn eigen rockscene. Ze kenden het wel, maar we hielden van bands als Bijelo Dugme en Crvena Jabuka. Die maakten muziek op het niveau van The Rolling Stones.” Haris verwierf nationale bekendheid toen hij op achttienjarige leeftijd het vijfde seizoen van X Factor won en een hit scoorde met ‘Playing With Fire’. Het parcours dat talentenjachtwinnaars doorgaans afleggen, was echter niet de richting die Haris opwilde. “Ik merkte al vrij snel dat ik een stempel kreeg opgedrukt omdat ik aan X Factor had meegedaan”, aldus Haris.

X Factor-traject

Toen Haris het X Factor-traject achter de rug had, ging hij zich bezinnen over de volgende stap in zijn loopbaan. In alle rust werkte hij aan de EP ‘Bedroom Sessions’ die hij letterlijk in de slaapkamer bij zijn ouders thuis opnam. “Dan werd ik wakker op maandagochtend en ging ik in mijn onderbroek op een stoel zitten met een gitaar erbij en dan nam ik met mijn crappy ochtendstem een nummer op”, vertelt Haris met een glimlach. Tot zijn verbazing werden de akoestische tracks erg vaak beluisterd toen ze in april 2015 online verschenen. Hij hoopte de nummers opnieuw op te nemen met een gerenommeerde producer. “We kwamen er niet uit met di producer. Hij vond het te speels en wilde niet veel aan de originele tracks veranderen. Dat was voor mij een keerpunt: toen ben ik zelf muziek gaan produceren.”

Vertrouwen

De muziek die hieruit voortkwam, was een mix van pop, R&B en elektronische beats, maar wel met de rake teksten van een singer-songwriter. Gewapend met een laptop en wat synthesizers leverde Haris in oktober 2018 de EP ‘Side Effects’ af. “Ik kan bij wijze van spreken op kantoor met een koptelefoon op iets in elkaar knutselen op mijn laptop”, licht Haris toe. “Ik vind het fijn dat ik dat overal kan doen, dat maakt het voor mij ook nog wat oprechter.” Nog geen jaar na de release van de EP ‘Side Effects’ liet Haris in oktober 2019 opnieuw van zich horen. Voorafgaand aan het Amsterdam Dance Event werd de single ‘Perfect’ gelanceerd, een samenwerking met het begenadigde dj-duo Lucas & Steve. Het nummer is gebaseerd op de melodie van de legendarische jaren ’80-hit ‘Take On Me’ van de Noorse groep a-ha. “’Perfect’ gaat erover dat je elkaar vertrouwen geeft”, stelt Haris, die beschrijft dat de track is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen.

‘Bedroom Sessions’

In dezelfde slaapkamerstudio waar hij vier jaar eerder ‘Bedroom Sessions’ opnam, werkte Haris ondertussen aan een volwaardig album. “Mijn vader vraagt wel eens of het wat zachter kan”, lacht de muzikant. Haris vond dat hij zich op zijn nieuwe songs écht bloot moest geven. “Ik ben heel erg zoekende geweest. Mijn voorgaande nummers waren heel erg sexy, want dat was makkelijk. Het was makkelijk omdat ik niet altijd eerlijk hoefde te zijn.” Het werd een streven van Haris om meer zijn emoties te tonen in zijn songteksten. Dit resulteerde in een van zijn meest oprechte nummers tot nu toe, de single ‘Shivers’.

Kippenvel

Veel eerlijker en intiemer dan in de songtekst van ‘Shivers’ is Haris voorheen nooit geweest, geeft hijzelf toe. “Het gaat over het eerste moment dat je merkt dat je liefde ook fysiek kunt voelen. Als je intiem bent met iemand, is dat gewoon fijn, maar ik had nooit echt ervaren dat ik intiem was en dat ik over heel mijn lichaam rillingen kreeg. Ik besefte dat ik zo erg van die persoon hield dat ik wilde uitspreken: ik wil jou dat gevoel altijd geven, die fysieke liefde.”

Boekingen Haris

Met ‘Shivers’ is Haris een nieuwe weg ingeslagen en die route zet hij voort in al zijn nieuwe werk. “Stel je voor, je hebt de middelbare school net afgemaakt en je moet een keuze maken. Wat je doen? Wat ga je studeren? In de meeste gevallen weten mensen het niet. Veel mensen nemen een tussenjaar, maar met mijn muziek heb ik nooit echt een tussenjaar gehad. Vanaf het moment dat ik begon, ben ik altijd liedjes blijven maken. Daar zat nooit een idee of een visie achter. ‘Shivers’ is hoe ik altijd had willen klinken. Alle liedjes die daarna kwamen, zijn met een idee gemaakt.”

Kom in de stemming

Haris boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
781 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Haris bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Haris, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Haris in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Haris boeken

Wilt u Haris boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Haris wilt inhuren.

Haris boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!