Jules boeken?

jules boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Jules boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Jules

Als een rode draad loopt muziek door het leven van Julia van der Kleij (Bloemendaal, 1997). Van kleins af aan zingt ze, speelt ze piano, cello, én schrijft ze haar eigen muziek. De inmiddels in Amsterdam wonende artiest weet met haar opvallende stemgeluid steeds meer terrein te winnen en is tegenwoordig beter bekend als Jules.

Dat ze dit pad heeft gekozen was geen verrassing, gezien de centrale rol die muziek haar hele leven lang al inneemt. “Bij mijn ouders staat een piano waar we vaak onderdoor kropen. Op mijn zesde ben ik begonnen met pianolessen.” Muziek zit in de familie. Haar moeder zingt en speelt piano, en ook haar broer en zus hebben van jongs af aan een instrument leren spelen.“Wanneer we met z’n allen thuis zijn, maken we nog steeds muziek.” Als Julia acht is, stapt ze over naar cello. Tien jaar lang heeft ze les en ze speelt onder andere in het Kennemer Jeugd Orkest. “Op ‘More Than This’, het duet met Wulf, speel ik zelf de cello.”

Ondanks haar vele muzikale talenten, is het haar unieke, soulvolle en krachtige stem die Julia tot Jules heeft gevormd. In combinatie met een moderne sound, ontstaat er iets nieuws, dat haar als artiest kenmerkt. ‘’Pop met een soulrandje’’, zoals ze het zelf beschrijft.

Het balletje begint te rollen

Als 18-jarige komt Julia in Amsterdam wonen. Ze wordt lid van een studentenvereniging, waar ze in de huisband zingt en speelt. “Ieder jaar organiseren we met andere verenigingen een songfestival. Voor het songfestival werd in de studio van Jochem Fluitsma een zelfgeschreven nummer opgenomen. Producer Jens Munnik is onder de indruk van haar stem en ook studiobaas Fluitsma hoort haar zingen. “Hij gaf me nog een complimentje toen we elkaar tegenkwamen bij het weggaan.” Beide heren willen meer horen van Julia en vragen haar of ze wat muziek kan opnemen en doorsturen. “Ik heb op de piano het nummer ‘Ain’t Nobody’s Business’ van B.B. King dat ik coverde denk ik wel honderd keer opgenomen voor ik het naar ze stuurde, zo perfectionistisch ben ik.” Het werpt zijn vruchten af: Jens belt Julia op om een nummer op te nemen, en het balletje begint te rollen.

Zo wordt ze gekoppeld aan Wulf, die in Jules de geschikte partner vindt voor een duet, ‘More Than This’, waar hij een vrouwenstem voor zoekt.Het klikt en alle partijen besluiten samen te werken om Jules naar een hoger plan te tillen. In een rap tempo ontwikkelt ze zich als artiest, en maakt ze een grote groei door. ‘’Ik ben op zoek gegaan naar wie ik nu echt ben en ik leer mezelf steeds beter kennen.’’ Ook live gaat het hard, en treedt ze steeds meer op. Zo stond ze tijdens de tour van Wulf in het voorprogramma en begint het podium inmiddels als een thuishaven te voelen voor de zangeres.

Boekingen Jules

De ervaringen die ze opdoet, vertaalt ze naar haar eigen nummers. “Baby It’s Overschreef ik zelf en is ontstaan toen ik ontzettend veel liefdesverdriet had.Er kwam een melodie in me op, en die moest ik gewoon kwijt.’’ Het is het eerste eigen nummer van de zangeres dat is opgenomen en uitgebracht. “Ik werd ‘s nachts wakker en realiseerde me dat mijn vriendje er echt niet meer was.’’ Er ontstaat in haar hoofd direct een idee, dat ze met haar telefoon opneemt en in de weken daarna uitwerkt op de piano.“Dat doe ik vaker, je schrikt echt als je ziet hoeveel memo’s er op mijn telefoon staan met flarden van liedjes.”

Naast haar passie voor muziek, houdt Julia van creëren in de breedste zin van het woord. Ze heeft een voorliefde voor architectuur en bouwkunde en tekent van jongs af aan schilderijtjes en karikatuurtjes, die bij haar ouders aan de muur hangen. ‘’Dat creëren, dat is echt waar ik blij van word. Dat wil ik altijd blijven doen.”

De muziekstijl van Jules (pop met een soul-randje), komt voort uit genres en artiesten die haar inspireren.“Zelf luister ik heel graag naar oude soul, gospel, jazz en blues.’’Gecombineerd met moderne popmuziek, weet ze haar ‘signature sound’ te vinden. ‘’Uiteindelijk wil ik natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen mijn muziek horen.’’ Haar dromen wil ze waarmaken, en ze schuwt niet om hier alles voor te doen. ‘’Je moet altijd dingen proberen die je eigenlijk niet durft. Daarna durf je altijd een beetje meer. En als je de kans krijgt, dan moet je die grijpen.”

Kom in de stemming

Jules boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Jules bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Jules, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Jules in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Jules boeken

Wilt u Jules boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Jules wilt inhuren.

Jules boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!