Marco Bakker boeken?

marco bakker boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Marco Bakker boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Marco Bakker

In 1965 debuteerde Marco tijdens het Hollandfestival met de hoofdrol in de opera ‘De Droom’ van Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “ Orfeo” in hetzelfde festival. Tijdens de lange muzikale loopbaan heeft Marco een breed operarepertoire opgebouwd bij operahuizen in binnen-en buitenland (meer dan 60 rollen) en was tevens prijswinnaar in het vocalistenconcours van: München, ’s Hertogenbosch en Rio de Janeiro. Zijn eerste grote tournee met 18 concerten in de Verenigde Staten vond plaats in 1973 met ‘Die Hohe Messe” van Bach en “Die Schöpfung” van Haydn samen met het Philharmonisch Orkest van Berlijn. Na hoofdrollen in “les Pecheurs de Perles” van Bizet en Bellini’s “ Il Pirata” in het Wexfordfestival in Ierland, kwamen de eerste grote aanbiedingen binnen.

Boekingen Marco Bakker

In het beroemde Glyndebournefestival in Zuid Engeland vertolkte Marco de hoofdrol in Richard Strauss ‘opera’ “ Intermezzo”, welke opera de hoogste onderscheiding verwierf voor toneel- en operaprodukties in Engeland, kort daarna volgde in Engeland de titelrol in Tsjaikovski’s “Eugen Eunegin”. De vele rollen in operettes, (o.a. de rol van Graaf Danilo in ‘Die lustige Witwe’ van Léhar, die Marco zong in Wenen, Berlijn, Zürich, Mannheim, de Vlaamse Opera en Scottisch Opera), oratoria, musicals is hij een veelgevraagd concertzanger. Naast de operaconcerten zingt Marco elk jaar o.a. de Christuspartij in Bach’s Matthëus Passion.

In Nederland waren de vele televisieshows, radio-optredens en de bekende nieuwjaarsconcerten waardoor Marco Bakker veel bekendheid kreeg. In 2002/2003 werd de rol van George, één van de hoofdrollen in de musical “Aspects of Love” van A.L. Webber aan de opera te Bern gespeeld/gezongen door Marco, waarbij hij daarna werd gevraagd om de rol in de musical de Man van La Mancha te vertolken, welke rol hij reeds bij de Opera van Vlaanderen heeft gedaan. Bij de Xynix-opera volgden meer dan 40 voorstellingen als King Lear in de gelijknamige opera van Fons Merkies. In 2001 werd een tournee gemaakt door Canada met 9 concerten en 2004 kreeg dit een vervolg met nog een aantal concerten.

De 3 Baritons

Sinds anderhalf jaar presenteert Marco op de zondagochtend het radioprogramma “Het Muziekontbijt” bij RTV-Utrecht. Er zijn inmiddels meer dan 89 platen en CD’s uitgebracht, waaronder vier gouden en een platina en tekende Marco een contract voor 9 nieuwe albums, waarvan de cd “Duetten”, een Nederlandstalig produkt. Op laatstgenoemde CD worden er duetten gezongen met o.a. Willeke Alberti, Ruth Jacott, Joke de Kruyff en Karin Bloemen. Daarna is er nog een tweede CD verschenen met prachtige melodieën van Robert Stolz. Miranda van Kralingen werkte ook mee aan laatstgenoemde CD.

Het seizoen 2004-2005 stond in het teken van een aantal concerttournees, waaronder een serie met de sopraan Miranda van Kralingen en het bekende Belgische The Belle Epoque Orchestra o.l.v. Wim Brabants. Een aantal succesvolle optredens met de zangers Henk Poort en Ernst Daniël Smid, als “De drie Baritons” waren zo succesvol en plezierig, dat er is besloten om in 2007 weer een vervolg hierop te geven. Daarnaast werd in 2006 ook de rol van Nourabad in Bizets opera “de Parelvissers” bij Opera Zuid met veel succes op de planken gezet, waarna Marco werd uitgenodigd om ook de rol van Watergeest te zingen in Dvoraks “Rusalka”.

Ernst, Henk en Marco

Begin oktober 2006 ging Marco een uitdaging aan om in de musical “Cats” in een produktie van Joop van den Ende de rol van oom Deuteromium te spelen. Deze rol zal tot half september in de Nederlandse theaters door Marco gespeeld worden. Na deze periode zijn er weer diverse concerten in binnen- en buitenland geboekt en tussendoor als extra een tournee met de Ernst Daniel Smid en Henk Poort als de Drie Baritons.

Kom in de stemming

Marco Bakker boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Marco Bakker bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Marco Bakker, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Marco Bakker in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Marco Bakker boeken

Wilt u Marco Bakker boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Marco Bakker wilt inhuren.

Marco Bakker boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!