Ernst Daniel Smid boeken?

Ernst Daniel Smid Boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Ernst Daniel Smid boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Ernst Daniel Smid

De bariton Ernst-Daniël Smid, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd geboren in Enschede, en volgde zijn muzikale opleiding aan het voormalig Amsterdams Conservatorium. Hij studeerde solozang bij Erna Spoorenberg en volgde de opera opleiding o.l.v. Hans van den Hombergh en Max Dooyes. Sedert 1978 reisde hij als solist verbonden aan diverse operahuizen heel Europa door. Zijn repertoire is groot en bevat werken van alle grote componisten Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti, Wagner, Mozart, Strauss, Sjostakovitsch, Tsjaikovski,etc. Sedert 1991 viel zijn kunnen op bij het grote publiek. Hij kwam, zag en overwon met zijn intense creatie van Javert in de musical Les Misérables.

Concerten, radio en TV uitzendingen

Dit leverde hem uitnodigingen op naar London. Maar hij verkoos toch zijn door hem zo geliefde Nederland als werkterrein. De jaren daarop schitterde Ernst-Daniël Smid, ondermeer in Sweeney Todd A musical Century "the sound of Music", "The Hired Man", "Grace the Musical". Toegankelijkheid, passie en gedrevenheid zijn synoniemen voor de naam Ernst-Daniël Smid. Bekend van zijn radio en TV uitzendingen en zijn talrijke concerten die hij in zijn inmiddels bijna 30-jarige theaterloopbaan heeft mogen verzorgen. Na een gedegen opleiding aan het Amsterdams Conservatorium bouwde hij zijn carrière geleidelijk op vanuit een klein theater tot en met het prestigieuze Carnegie Hall in New York. Zijn enorme succes met zijn deels door hemzelf ontworpen TV programma Una Voce Particolare stoelt dan ook voor een groot deel op de “aaibaarheid “ van de presentator. Ook het tv programma Wonderlijke Wegen, waarin hij op zoek gaat naar cultureel erfgoed in Nederland, mag zich op een groot publiek verheugen. Hierop volgend het tv programma Kaaskoppen & Waterlanders, gebaseerd op de Canon van Nederland.

Cd album ”Gevoel van Geluk”

De liefde voor de klassieke muziek is niet ten koste gegaan van zijn liefde voor het Nederlandse lied..dat moge blijken uit de bijna gouden status die zijn verschenen Cd album ”Gevoel van Geluk” ten deel mocht vallen. Voor de liefhebbers mag het een geruststelling heten dat er een tweede album is verschenen getiteld "Als de dag van Toen”.

Schuwt het contact met zijn publiek niet

Ernst-Daniël Smid schuwt het contact met zijn publiek niet en zijn concerten zijn meer dan een aaneenschakeling van uiterst fraai gezang, maar meer een” huiskamerbelevenis”, waarbij hij zijn liefde graag toelicht. Zijn twee theatertournee’s zijn door pers en publiek alsmede de theaterdirecties enthousiast ontvangen. Ernst Daniël Smid heeft zijn passie voor de mens achter de componist en/of de zangers vastgelegd op Video/DVD en CD. De titelrol van Nabucco (2006) en de rol van Jago in de opera Otello (2007) zijn de meest recente operarollen.

Volgende rollen op het repertoire :

Figaro.. Barbier van Siviglia Wolfram Tannhäuser Graaf Almaviva ..Le Nozze di Figaro Yevgeni Onegin Onégin Luna.. Trovatore Don Giovanni..Giovanni Falke/Frank Fledermaus Sharpless.. Butterfly Valentin/Mefisto. Faust Don Carlo La Forza del Destino Musiklehrer Ariadne auf Naxos Germont.. La Traviata Belcore L’Elisir d’amore Sylvio I Pagliacci Henri. Der Opernball Homonay. Zigeunerbaron Ezio.. Atilla Toreador. Carmen Tarquinius.. Rape of Lucretia Ping.. Turandot Dandini La Cenerentola Georg Faust Dr Faustus..(C Boehmer) Morald.. Die Feen Graf Liebenau Der Waffenschmied.

Geridderd in Orde van Oranje Nassau

Op 9 mei 2008 wordt Ernst Daniël Smid door burgemeester Schoenmaker geridderd in de Orde van Oranje Nassau bij gelegenheid van zijn 30-jarig artiestenjubileum. Hij krijgt deze onderscheiding omdat hij zich op exceptionele wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de klassieke muziek en zijn talent veel respect afdwingt en ook de manier waarop hij dat talent heeft ingezet voor de samenleving, zo meent de burgemeester.

Boekingen Ernst Daniel Smid

Ook voor het feit dat Ernst via televisie- en radioprogramma's als Una Voce Particolare en Muziek aan Tafel al jarenlang operette, opera en andere klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek. Een bijzondere prestatie in deze tijd van eendagsvliegen en populaire muziekprogramma's als X-factor en Idols zo meent de burgemeester. Daarnaast heeft Ernst Daniël Smid zich ook ingezet voor diverse goede doelen. Hij is ambassadeur van Stichting Weeshuis Egyam in Ghana en beschermheer van de Stichting Progeria. Kortom Ernst-Daniël Smid…..U kunt er nog heel veel plezier mee beleven!

Kom in de stemming

Ernst Daniel Smid boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Ernst Daniel Smid bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Ernst Daniel Smid , om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Ernst Daniel Smid in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Ernst Daniel Smid boeken

Wilt u Ernst Daniel Smid boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Ernst Daniel Smid wilt inhuren.

Ernst Daniel Smid boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!