Josee Koning en Band boeken?

josee koning boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Josee Koning en Band boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Josee Koning en Band

Josee Koning is misschien wel de meest Braziliaanse zangeres van Nederland. Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium, verdiepte zij zich verder in de Braziliaanse muziek en cultuur in Rio de Janeiro. Josee is zangdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en geeft regelmatig workshops en gastlessen.

Veel mensen kennen Josee van Batida, de Braziliaanse fusion-formatie waarmee zij in de jaren tachtig furore maakte. Batida bracht drie albums uit, toerde in binnen- en buitenland en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival.

Na het uiteenvallen van Batida bouwde Josee aan haar eigen solocarrière met inmiddels 4 soloalbums en vele optredens in zowel Nederland als in Brazilië. Samen met haar internationale band swingt Josee moeiteloos heen en weer tussen haar twee werelden. Ze zingt de Portugese teksten alsof ze een zusje van Astrud Gilberto is en swingt gewoon door als ze overschakelt naar het Nederlands. Haar ingetogen zang en de perfecte timing doen de rest. Haar repertoire reikt inmiddels van bekende Braziliaanse toppers als Mascenada en Aqua de Bebe tot Nederlandse evergreens als Verdronken Vlinder en De Reiziger

Josee treedt op met verschillende programma’s die elk hun eigen sfeer neerzetten tijdens uw evenement. Programma’s

Programma’s

1.     Bossa Nova
Iedereen raakt in vervoering bij het horen van bossa nova. Wie kent er niet ‘A garota de Ipanema’, (‘The girl from Ipanema’), ‘Desafinado’ en ‘Agua de beber ‘ van Antonio Carlos Jobim? Josee Koning kan als geen ander de nuances en sfeer oproepen die deze muziek met zich meebrengt. Intiem, sfeervol en subtiel swingend. Muziek die op een onbewuste manier aanzet tot  meebewegen. Het Portugees van Brazilie is de meest muzikale taal ter wereld, dus sensuele muziek!!

2.     Sergio Mendes
Braziliaanse muziek werd in de 60-er jaren pas echt op de kaart gezet door de Braziliaanse pianist Sergio Mendes. Met zijn formatie Brasil ’66 veroverde hij de wereld met hits als Mas que nada (onlangs voor de 2e keer een hit geworden). Met haar eigen band speelt Josee Koning moeiteloos op een net zo swingende wijze deze opzwepende en dansbare muziek.

3.     Verdronken Vlinder
Josee Koning is door haar huwelijk met Lennaert Nijgh zeer vertrouwd met zijn teksten. Het moest er dan ook een keer van komen, een combinatie van haar twee grote liefdes: Braziliaanse muziek en de teksten van Lennaert, die bekend was als tekstschrijver van Boudewijn de Groot. Met haar cd Verdronken Vlinder [2005] ging dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling.

Voor Josee verwoorden de prachtige teksten van Lennaert het ware gevoel van 'saudade', dat melancholische verlangen dat ook zo aanwezig is in de Braziliaanse muziek. Na Lennaert’s overlijden in 2002 wilde Josee als hommage zijn teksten verbinden aan Braziliaanse muziek. Zij liet bekende stukken als Verdronken Vlinder, Beneden alle peil en De Reiziger voorzien van subtiele Braziliaanse arrangementen en nam deze met Braziliaanse muzikanten op in Rio de Janeiro. Het resultaat is een bijzonder programma dat 2 werelden met elkaar verbindt

4.     Mijn Braziliaanse Hart
In Mijn Braziliaanse Hart voegt de zangeres haar diverse programma’s op stijlvolle wijze samen.

Kom in de stemming

Josee Koning en Band boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
798 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Josee Koning en Band bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Josee Koning en Band, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Josee Koning en Band in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Josee Koning en Band boeken

Wilt u Josee Koning en Band boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Josee Koning en Band wilt inhuren.

Josee Koning en Band boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!