Ronnie Tober boeken?

Ronnie-Tober-Boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. monitorset

Ronnie Tober boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Ronnie Tober

Al 52 jaar is Ronnie Tober een bekend en succesvol zanger/entertainer. Drie jaar na Ronnie's geboorte (21 April 1945 te Bussum) emigreerde hij samen met zijn ouders, twee broers en zus naar Amerika. Hier was het waar zijn muzikale talenten werden ontdekt. Hij zong op familiefeestjes, begeleid door zijn moeder op de piano. Van zijn 8e tot zijn 14e zong Ronnie bij een in Albany (New York) bekend kerkkoor (St. Peters Episcopal Boys Choir) en werd daar solo-zanger. Een jaar daarna werd zijn eerste single uitgebracht onder de titel "Who taught you how" en gaf hem bekendheid in Albany en omgeving.

Vanaf 1961 was Ronnie regelmatig te zien als gast in TV Shows als "The Perry Como Show" en "The Ed Sullivan Show". Kreeg zijn eigen lokale TV shows en werd in 1962 uitgeroepen tot "Junior Mr. America". Een tournee door alle staten van Amerika was het gevolg. Ronnie deed mee in de musicals "Little Mary Sunshine", "The Boyfriend" en speelde mee in de TV film "Route 66" met George Maharis. Hoogtepunt van zijn Amerikaanse jaren is een optreden geweest voor Nixon en John F.Kennedy.

In 1963 bracht Ronnie een bezoek aan zijn grootouders in Nederland. Door een brief van zijn tante Henny kwam hij in contact met Willem O. Duys en zong op 27 december 1963 "Up a lazy river" in het t.v. programma "Voor de vuist weg". De AVRO werd bedolven onder reacties. Deze reacties deed Ronnie besluiten om in augustus 1964 voorgoed terug te keren naar Nederland (zijn geboorteland). Phonogram/Philips gaf hem een platencontract en "Iedere avond" kwam de Top-5 binnen. Vele succesvolle platen volgden. Hij was geregeld te gast in niet te tellen radio- en t.v.-programma's (o.a. Corry Brokken, Willy en Willeke Alberti, enz.) en had jarenlang zijn eigen t.v.-show bij de Kro en de Avro waarin hij gasten ontving als Conny Vandenbos, Corrie van Gorp, Roger Whittaker, e.v.a.

Ronnie's deelname aan het ‘Knokke Festival’ bracht hem bekendheid in Europa. Gastoptredens in t.v.-shows van Catherina Valente, Nina en Frederik, grote oudejaarsavondshows in Duitsland waren regelmatig terugkerende activiteiten. Verschillende malen heeft Ronnie ons land mogen vertegenwoordigen op allerlei songfestivals. Zoals Knokke, Athene en Sopot (Polen). In Polen werd hij n.a.v. zin deelname vele malen uitgenodigd voor grote tv shows.

Tweemaal heeft hij de gelegenheid gehad mee te doen aan het Eurovisie-Songfestival. In 1965 was hij deelnemer aan de Nederlandse voorrondes met het nummer "Geweldig", welk nummer hem geweldig veel succes bracht. En in 1968 mocht hij naar de Nederlandse voorrondes te hebben gewonnen, Nederland vertegenwoordigen in de Royal Albert Hall te Londen met het lied "Morgen".

In de jaren die volgden maakte Ronnie nog vele platen, waarvan een aantal hits werden die nog steeds bij optredens uit volle borst worden meegezongen. Om er enkele te noemen "Rosemarie", "Arrivederci Ans", "Naar de kermis", en niet te vergeten "Rozen voor Sandra". In de afgelopen 49 jaar heeft Ronnie honderden titels (waarvan er miljoenen zijn verkocht) opgenomen, overwegend Nederlandstalig. Een enkele Engelstalige c.d. staat ook op zijn zeer uitgebreide discografie.

Naast zijn talrijke optredens in het land was Ronnie een vaste gast in radio en t.v. programma's zoals "De Mounties Show", "Met liedjes het land in", "Herkent in deze tijd", "Kwistig met muziek", "Op volle toeren", etc.

Ondanks het feit dat Ronnie's naam tot 2012 niet meer in de hitparade prijkt zijn de radio- en t.v. producenten hem zeker niet vergeten. Hij is geregeld te zien bij RTL4's "Life and Cooking", "Monte Carlo", "Lijn 4", etc. En bij de omroepen als TROS/NCRV/KRO/VARA in "Voor alle fans" , "Praatjesmaker", "Herberg de Leeuw", "Man bijt hond", "Lunch t.v.", "Het gevoel van", "Hits a gogo" etc.

Tot op de dag van vandaag is hij een veel gevraagd zanger/entertainer en niet alleen in Nederland. In België, Duitsland, Engeland, Tunesië, Amerika, Hongarije, Zuid-Afrika, Dubai, etc. wordt hij geregeld gevraagd om er een optreden te verzorgen.

2003 was voor Ronnie een speciaal jaar. Zijn 40 jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid van dit gebeuren is een speciale c.d. uitgebracht in beperkte oplage. Een c.d. waarop Ronnie een duet zingt met musicalster Tony Neef en de zangeres Dayèn. En het schitterende nummer "My Way" begeleid door niemand minder dan Carel Kraayenhof met zijn bandonéon. Verder staat er ook een nummer op van het duo To Be. (nu anno 2011 Opera Familia)

Zijn jubileum werd gevierd op 27 december 2003 met een galaconcert voor een uitverkocht Theater Orpheus te Apeldoorn. Een registratie van dit concert van Ronnie met gastoptredens van Dayèn, Tony Neef en Maaike Widdershoven, begeleid door de Bob East Showband, is op DVD uitgebracht.

Een persoonlijk hoogtepunt van deze gala-avond was zijn Koninklijke Onderscheiding. Ronnie werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester G.J. de Graaf van Apeldoorn spelde hem de versierselen, horend bij deze onderscheiding, op.

Ronnie zingt geregeld voor grote projecten van Mojo Concert zoals op het Lowlands Festival en in de 'Cover Top 100' in de Heineken Music Hall. Zo ook tijdens het Concert des Levens van Johnny Hoes. Hij is te gast in tv programma’s 'Hits a gogo' van Matthijs van Nieuwkerk. In diverse TROS tv programma’s is hij regelmatig te gast zoals op de 'Pleinfeesten', In Scheveningen maar reist ook mee naar Curaçao. En niet te vergeten tijdens het grote Muziekfeest in de Amsterdam Arena.

Azië heeft Ronnie altijd gelokt en er breken jaren aan dat hij geregeld daarheen afreist. In 2004 zingt hij tijdens een "Nederlandse avond" een "Amsterdamse medley". Tijdens de repetities zong hij dit midden in het centrum van Hong Kong tussen de Chinezen, die niet wisten wat zij zagen.

Ronnie heeft nog een passie: De "Ronnie Tober Foundation" (www.ronnietoberfoundation.nl). Er zijn al vele bijzondere activiteiten geweest voor personen met een verstandelijke beperkingen. Duizenden personen gingen mee naar Attractieparken en dierentuinen. Reeds honderden gingen op vakantie naar Zuid-Limburg. Het eerste lustrum werd gevierd samen met ruim 1000 personen in Nieuwegein en heel bijzonder was natuurlijk de reis naar Disneyland Parijs.

Ter promotie van de Ronnie Tober Foundation doet Tober al een aantal jaren mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. In dit kader brengt hij jaarlijks een wandellied uit, waarvan de verkoop opbrengsten volledig naar de Foundation gaan. Verder organiseert de Foundation om gelden te genereren jaarlijks een golfdag en een benefietgaladiner in de Eusebius te Arnhem.

2008: zijn jubileumjaar is een afwisselend en bijzonder jaar geworden. Gaat met de firma Princess naar Dubai; vertelt openlijk over zijn ziekte in "Vinger aan de pols" van de AVRO; loopt met 29 personen voor de Foundation de Nijmeegse 4daagse; heeft een kleine rol in de film "Sinterklaas en het geheim van het grote boek".

Een hoogtepunt was ook dat Ronnie werd gevraagd, tesamen met Anneke Grönloh, door Frans Bauer om samen met hem en Marianne een succesmedley te brengen van hun grootste hits. Dit resulteerd in vijf uitverkochte voorstellingen in Ahoy, welke door de TROS als registratie op tv werd uitgezonden. Tevens is er een DVD op de markt gebracht van deze shows.

2008 werd afgesloten met een bijzonder jubileumconcert in Theater Figi te Zeist. In het voorprogramma brachten collega's zoals Anneke Grönloh, Ciska Peters e.v.a. een muzikale aubade aan de jubilaris. Presentatie was in handen van Jacques d'Ancona, Vivian Boelen en Eddy Becker. Na de pauze bracht Ronnie een overweldigende show begeleid door een 12 koppig orkest Maximized o.l.v. Henk Bernardt. Op dezelfde avond, 27 december 2008, kwam de CD op de markt: ‘Ronnie Tober NU’.

2009: Ronnie heeft wederom meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse. In november kreeg Ronnie uit handen van Mies Bouwman de Princess Hoffelijkheidsprijs. Het werd Ronnie toegekend door de juryleden Willem Kool (Telegraaf), Els Ouborg (fa. Princess) en Jaap Rost-Onnes.

De film Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot kwam uit en de titelsong, Naar Nederland, werd gezongen door Ronnie.

Uiteraard zette Ronnie zich in voor zijn stichting.

2010 begon voor Ronnie met een hoogtepunt. In het gerenommeerde establishment De Westerbouwing in Oosterbeek werd Ronnie z’n 65ste verjaardag gevierd. Een keur van collega’s en vrienden kwamen de jarige feliciteren. Onder anderen: Anneke Grönloh, Ria Valk, Imca Marina, Willeke D’estell, Justine Pelmelay, Dayén, Trea Dobbs, Conny Vink, Saskia en Serge, Koos Alberts, Johnny Lion, Joop Oonk, Opera Familia, Willibrord Frequin, Tineke de Nooy, Sjoukje Dijkstra, Aad Oudborg en vele vele anderen genoten van een geweldige party en supergoed weer.

Eind zomer 2010 verscheen de heerlijke single “Kom in m’n armen’ een duet met de zeer getalenteerde zangeres Willeke D’estell, het tweede nummer, ‘Heel even’. Tv opnames bij o.a. TV Rijnmond en Hart voor Muziek en de nodige radio promotie, o.a. omroep Gelderland die de primeur had.

2011: Na het succes van ‘Kom in m’n armen’ is besloten om een nieuw duet op te nemen en op de markt te brengen. Het nummer ‘De zomer komt weer gauw’ scoorde in maart erg leuk. TV opnames bij KoffieMax, Hart voor Muziek, TV Limburg en de nodige radio promotie o.a. Radio NL, RTV Midden Holland en regionale omroepen.

In april kreeg Ronnie onverwachts een telefoontje van het productiebedrijf Tuvalu Media, dat de programma’s van Ali B Op Volle Toeren produceert met de vraag of hij zou willen meewerken aan het succesvolle programma. Uiteraard vond Ronnie dit een eer en een grote uitdaging. De opnames vonden in mei/juni plaats in Apeldoorn.

In september 2011 was Ronnie ook weer te vinden, evenals voorgaande jaren, op de 50+ beurs in De Jaarbeurs in Utrecht waar hij optrad voor Omroep Max.

Eind oktober heeft Ronnie Apeldoorn verruilt voor het mooie stadje Wageningen.

2012

25 januari werd het programma Ali-B Op Volle Toeren, dat in mei 2011 was opgenomen, eindelijk op de buis uitgezonden. Wat er toen gebeurde kon Ronnie niet bevatten. De reacties waren niet van de lucht: 150 smsjes, honderden e-mails en was die avond het meest besproken onderwerp op TWITTER.

Dit resulteerde in de presentatie van de single “Er is niemand zoals jij’, op voortreffelijke wijze geschreven en gecomponeerd door Diane Theunissen, gebaseerd op het rap nummer ‘Geen 1’ van rapper Priester.  Het nummer sloeg zo aan, dat hij gelijk de Nederlandstalige Top 30 binnenstormde op nr. 24.

Het tweede nummer op de cd is "Het zijn van die kleine dingen", een duet met Belinda Kinnaer.

In het programma Hallo Gelderland, vroeg Ali-B of Ronnie mee wilde werken aan Ali-b’s droom om een groot concert te geven met alle deelnemende artiesten van het programma Ali-B Op Volle Toeren in Rocktempel Paradiso in Amsterdam. Uiteraard zei Ronnie Ja.

En op 13 maart, voor een uitverkocht Paradiso werden de opnames gemaakt met live orkest welke is uitgezonden op zaterdagavond 31 maart 2012 op TV.

Dinsdag 3 juli heeft Ronnie Tober bij omroep Max een show opgenomen, ter gelegenheid van zijn 50 jarig artiestenjubileum. Het was voor Ronnie een geweldige, onvergetelijke ervaring. Vele collega's, waar onder Christoff, Patrick van Bree, Ciska Peters, Carel Kraayenhof, Rosetty de Ruiter, Willeke d'Estell, Diane Theunissen, Anneke Grönloh en Jorge Castro, verleenden hun medewerking aan de show.

Boekingen Ronnie Tober

In juli en augustus heeft Ronnie op het cultuurfestival "De Parade" 12 dagen opgetreden met Ali B en Brownie Dutch. Het betrof vier voorstellingen per dag, welke allen uitverkocht waren.

Op 21 september kreeg Ronnie Tober de Michiel de Ruyter Prijs uitgereikt in het scheepvaartsmuseum te Amsterdam. De zanger laat volgens de jury met zijn Ronnie Tober Foundation
zien hoe je met creativiteit de maatschappij kunt veranderen.

31 oktober lanceerde Ronnie zijn single "Kom in mijn armen vannacht".

2013
Het jaar 2013 ging schitterend van start met de uitzending van de Omroep MAX tv special ter gelegenheid van het 50 jarig artiestenjubileum van Ronnie Tober op 18 januari.

Ter gelegenheid van de abdicatie van Koningin Beatrix bracht Ronnie samen met René Riva het nummer "Dank U Majesteit" uit. Het nummer ging meer dan 12500 keer over de toonbank en Ronnie en René ontvingen een gouden plaat voor hun ode aan Hare Majesteit.

Op uitnodiging van het omroep MAX programma "Wekker wakker" stak Ronnie zijn klassieker "Ik vind je geweldig" in een nieuw jasje om Koningin Beatrix in het zonnetje te zetten. Het nummer heeft als titel "Majesteit, ik vind U geweldig" gekregen. Op 29 april 2013 heeft Ronnie het nummer live gezongen in Wekker-Wakker. De uitzending stond volledig in het teken van het afscheid van Koningin Beatrix.

In september 2013 bracht Ronnie het album Ronnie Tober & Friends uit. Hierop staan duetten met diverse collega’s waar onder Carel Kraayenhof, Marga Bult, Jorge Castro, Edwin van Hoevelaak en Belinda Kinnaer.

Jaarlijks organiseert dagblad De Telegraaf een kerstconcert in de Grote Kerk in Den Haag dat op eerste kerstdag wordt uitgezonden. Ronnie was in 2013 een van de artiesten die samen met het Metropole Orkest op het podium stonden.

2014

Dit jaar lanceerde Ronnie de single Geluk, een duet met Belinda Kinnaer. In diverse radio en tv programma’s hebben Ronnie en Belinda de single gepromoot. Daarnaast ontplooide hij vele activiteiten voor zijn stichting, de Ronnie Tober Foundation.

2015 wordt een bijzonder jaar, Ronnie viert dan zijn 70ste verjaardag.

2017
Op zaterdag 2 september is Ronnie tot Ridder geslagen door de orde van het Gulden Vlies. De riddering vond plaats tijdens de ceremoniële opening Groot-Kapittel 2017 van het Internationaal Broederschap Het Gulden Vlies Brugge, door de Grootmeester Frederik Thomas in Huis ten Beurze van VBRO radio.

Kom in de stemming

Ronnie Tober boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Ronnie Tober bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Ronnie Tober, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Ronnie Tober in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Ronnie Tober boeken

Wilt u Ronnie Tober boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Ronnie Tober wilt inhuren.

Ronnie Tober boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!