Lenny Keylard boeken?

Lenny-Keylard-Boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Lenny Keylard boeken? Wij helpen u graag de artiest, band, dj of ander entertainment te boeken of in te huren voor een optreden. Organiseert u een feestavond, een festival, bedrijfsevenement of andere bijzondere gelegenheid? Wat de gelegenheid ook is, we helpen u graag verder. Direct boeken? Bel ons dan op telefoonnummer 0497 - 36 08 64.

Biografie Lenny Keylard

Lenny Keylard was een opvallende verschijning in het programma The Voice Of Holland. Getooid met zijn dreadlocks en vastbesloten ‘zijn’ reggae op de kaart te zetten bij een jongere doelgroep, gooide hij hoge ogen bij het publiek en de coaches. Nu doet hij dat nog eens dunnetjes over met zijn debuutalbum, Jah’s The Remedy & Love Is The Cure. De 23-jarige Lenny Keylard uit het Noord-Hollandse Zaandam was bijna voorbestemd om muzikant te worden. “Mijn vader, opa, vier ooms en tante speelden allemaal gitaar”,herinnert hij zich. “Dat wilde ik ook. Omdat mijn vader geen tijd had om het me te leren, stuurde hij me naar mijn opa. Daar ging ik vervolgens elk weekend heen.” Het zingen begon rond zijn tiende. “De behoefte om dat andere mensen te laten horen kwam pas op de middelbare school. Daar vormde ik mijn eigen bandjes. Toen mensen in mijn omgeving erachter kwamen dat ik speelde, werd ik steeds meer gevraagd voor kleine optredens op verjaardagen en andere familiefeestjes.”

Ik heb altijd mijn eigen koers gevaren

Met zijn familie maakte Lenny Keylard regelmatig muziek. “Met mijn vader en oom speelde ik classic rock: liedjes van The Eagles en Creedence Clearwater Revival. Mijn oom was meer van de blues; met hem deed ik nummers van Elvis, maar ook van The Mamas & The Papas, Sam Cooke en BB King. Daardoor ontwikkelde ik een afwijkende smaak, met al die oude muziek. Als ik op school Eric Clapton speelde, kenden mijn klasgenootjes die muziek niet. Bij de leraren viel dat meer in de smaak”, lacht hij. “Ik heb altijd mijn eigen koers gevaren en nooit veel belangstelling gehad voor recente muziek. Net als vroeger luister ik ook nu het meest naar muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.”

In de reggae vond ik afleiding

Op zijn twaalfde werd Lenny gepakt door de stijl die hem tot op de dag van vandaagraakt: reggae. “Mijn ouders scheidden en in de reggae vond ik afleiding, het was eensoort vlucht”, bekent Lenny. “Ik luisterde naar de teksten en die hielpen me bij hetopgroeien. Ze deden me beseffen dat ik niet de rest hoefde te volgen, maar mijn eigen weg moest bewandelen. Wat me aansprak was het ritme, maar ook de positieve boodschappen die in de muziek zitten. Het gaat vaak over eenheid; over mensen bij elkaar brengen. Over dat plezier maken met anderen belangrijker is dan geld en materiële dingen. Toen ik die teksten hoorde, herkende ik mezelf erin.”

Voor mij is dit een levensstijl

Volgens eigen zeggen groef Lenny keylard zich helemaal in de reggae in. “Het houdt niet op bij muziek leuk vinden; voor mij is dit een levensstijl. Andere mensen zien vooral het uiterlijk, zoals mijn dreads en baard. Maar voor mij is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te leven volgens je hart. Als je dat volgt, weet je wat goed en fout is en kun je ernaar leven. Dat uit zich in simpele dingen, zoals dat ik anderen behandel zoals ik wil dat ze dat bij mij doen. Als ik mijn hart volg, komt alles goed.” Zijn grote voorbeeld laat zich raden: Bob Marley. “Hij is toch de grondlegger. ‘The King of Reggae’. Hij heeft veel artiesten beïnvloed met zijn muziek; misschien zelfs de hele wereld wel. Dat vind ik mooi.”

The Voice Of Holland

Al voordat Lenny Keylard zich inschreef voor The Voice Of Holland, was hij bezig een eigen album te maken. “Ik schreef al sinds mijn veertiende of vijftiende zelf nummers. Op een gegeven moment had ik er genoeg om een album te maken. Dat leek me te gek, om echt iets van mezelf te creëren. En dan kijken hoe ver ik ermee kwam.” Hij schreef, produceerde én financierde zijn album zelf. “Ik nam het op in een klein studio’tje in Amsterdam," daarbij geholpen door de band The Family Tree. Vanwege de gebrekkige kwaliteit heeft Lenny zijn album recent opnieuw opgenomen. Onder de titel Jah’s The Remedy & Love Is The Cure is zijn officiële debuut een feit.

Dream team van coach Roel van Velzen

Aan de nieuwe versie werkte Lenny Keylard met producer Holger Schwedt, onderdeel van het dream team van coach Roel van Velzen in TVOH. Naast acht van de oudenummers wordt de plaat aangevuld met twee nieuwgeschreven liedjes en Lenny’s versie van VanVelzens Baby Get Higher, dat hij met veel succes bracht in de liveshows. Leuk detail: op de albumversie is VanVelzen zelf ook te horen. Het nummer werd uitgebracht als eerste single en belandde op één in de reggae top 10 van iTunes.

Dat is om reggae onder de aandacht brengen

Het brengt Lenny weer een stap dichter bij zijn doel. “Dat is om reggae onder de aandacht brengen, voornamelijk bij de jeugd. Toen ik de reggae zelf had ontdekt, miste ik die op radio en tv. Ik vond de band Beef goed, maar daarmee had je het wel gehad. Dus, besloot ik bij het maken van mijn album: wat als ik de jeugd zelf kan laten uitvinden wat reggae is? Volgens mij is dat gelukt. Sinds het tv-programma word ik regelmatig bedankt door mensen die zeggen dat ik reggae opnieuw op de kaart heb gezet. Geweldig toch? Mensen hoeven mijn muziek heus niet leuk te vinden”, zegt hij bescheiden. “Maar het zou fijn zijn als ze weten dat de reggae bestaat.”

Oproep voor het programma

Bij The Voice Of Holland kwam hij indirect terecht vanwege zijn ándere baan. “Ik ben leerling verpleegkundige. Vlak voordat ik een avonddienst in zou gaan, zag ik op tv de oproep voor het programma. Eerst dacht ik: weer zo’n talentenjacht. Maar toen ik beter luisterde, hoorde ik dat het serieus was. Ik ben gaan onderzoeken op internet wat The Voice inhield en wat me heeft overgehaald was de blinde auditie.”

Boekingen Lenny Keylard

Ook als hij in juni klaar is met zijn opleiding, geeft Lenny zijn eerste carrière niet zomaar op voor de nieuwe. “In september begin ik aan de opleiding tot gipsverbandmeester, de reden dat ik ooit aan dit vak ben begonnen. Muziek is waar mijn hart ligt, maar werken in het ziekenhuis doe ik ook met plezier. Ik vind het belangrijk om meerdere dingen te doen. En in de geweldige verhalen van de mensen die ik verzorg, vind ik weer inspiratie voor mijn muziek.”Veel wensen heeft hij niet. “Ik hoop veel op te treden met mijn band. In plaats van met professionele muzikanten te werken, vul ik mijn band liever met goede vrienden.” Het past helemaal in zijn reggae-levensstijl, zegt Lenny simpel. “Als ik de dingen kan doen die ik leuk vind, ben ik gelukkig.”

Kom in de stemming

Lenny Keylard boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan.

Heeft u vragen? Of u wil direct telefonisch contact?

0497-360864

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
790 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 dag geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Gemakkelijk boeken bij ArtiestBoeken.nl

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Boek bij het beste artiestbureau

Benieuwd waarom anderen Lenny Keylard bij ons boeken? We zijn een van de grootste artiestenbureaus, waar u kunt rekenen op een betrokken benadering. We nemen persoonlijk contact op, kennen de artiesten en weten hoe u ze het best kunt vragen voor de gelegenheid die u wilt organiseren.

Wij begrijpen waar u naar op zoek bent, begeleiden bij het contact en zorgen ervoor dat jullie samen tot een succes komen. Dus viert u een feestavond, gaat het om een festival of wilt u de artiest boeken voor een andere gelegenheid? Wij brengen u in contact met Lenny Keylard, om er samen uit te komen.

Inhuren voor een optreden

Organiseer een spectaculair optreden, een breder festival of een feestavond voor uw bedrijf, vereniging of een andere organisatie. Wat u ook van plan bent, wij helpen u Lenny Keylard in te huren. Met onze begeleiding komt u makkelijk in contact, waarna u zeker weet dat het goed geregeld is en u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Lenny Keylard boeken

Wilt u Lenny Keylard boeken en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Zodra u contact met ons opneemt gaan we voor u aan de slag. We leggen natuurlijk uit wat de volgende stappen zullen zijn. Dus wilt u snel schakelen of heeft u dit juist nog niet eerder gedaan? Wij zorgen voor de persoonlijke en betrokken benadering waar u naar op zoek bent als u Lenny Keylard wilt inhuren.

Lenny Keylard boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 864, stuur ons een e-mail naarinfo@artiestboeken.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!